Persimmon er tilberedt! Vær forsiktig med å spise mage steiner ……

ca oktober er sesongen for moden persimmon, persimmon rike nordlige regionen stedsnærværende gule persimmons henger på treet. På grunn av den myke persimmon moden søt smak, og mange venner, blant gamle venner liker å spise persimmons, tid til å spise 2-3 mange mennesker.

og gastroenterologi klinikken mottar mange denne sesongen etter å ha spist persimmon magesmerter, oppblåsthet og selv pasienter med gastrointestinal blødning. Den øverste skyldige i begynnelsen av disse menneskene er «mage steiner».

Gastrisk steiner er klumpete steiner som danner i magen etter å ha spist på bestemte matvarer.

1, liten

kan være så små steiner mage glatt due egg, på sin egen kropp med avføringen;

2,

er litt større noen steiner gjennom magesekken og inn i tarmen, noen ganger tilstoppe tarmen, intestinal obstruksjon;

3, stort

store steiner i magen kan være mer enn 10 cm, retensjon i magesekken, lang tid blir svært vanskelig, slitasje, undertrykkelse mageslimhinnen, noe som resulterer i sår, mage blødning, og selv mage perforering.

I tillegg til persimmoner, er matvarer som forårsaker mage steiner også rå hagtorn og svarte datoer. Disse matene er rike på strontium (r & oacute; u) syre og pektin.

faste, mer human mage-syre, og andre matvarer spises persimmon inneholder garvesyre, pektin å danne klumper under virkningen av mavesyre, etter å ha spist næringsmiddelfibrer ligger over kondensat fortsetter På massen blir steinene større og hardere og hardere, og til slutt kommer symptomene fram.

I tillegg er persimmoner og andre proteiner med høy protein som fisk, reker og krabber mer sannsynlig å forårsake dannelse av mage steiner.

De fleste har symptomer som magesmerter i løpet av noen timer til en uke etter å ha spist persimmons, andre er kroniske og har en sykdomstid på mer enn 6 måneder.

Hvis du nylig har spist spesielt faste spist persimmon, datoer, hagtorn, betydelige magesmerter, oppblåsthet, kvalme, oppkast og selv rader med svart avføring kaffelignende stoffer og andre symptomer, behovet for rettidig til sykehuset.

Og rapporter om omtrentlig tid, mengde etc. av maten du har spist til legen din. Leger ordner vanligvis noen tester i henhold til situasjonen. For eksempel, blodprøver, abdominal B-ultralyd og bariummalt, noen tilfeller som er vanskeligere å diagnostisere, kan kreve abdominal CT eller gastroskopi.

Pasienter med klar diagnose av mage steiner krever ytterligere behandling.

danner en kort tid, den relativt lille størrelsen av stein i magen, kan ta 5% natriumbikarbonat, protonpumpeinhibitorer, slik som omeprazol og medikamenter for behandling av gastrisk beskyttelse;

Volum store steiner i magen, som danner en lang tid i særdeleshet, er behovet for knust stein i henhold til endoskopisk deretter fortsette å ta medikamenter;

Hardhets delvis ødelagte steiner og fører til kronisk obstruksjon av steiner, selv Trenger kirurgi. Legen vil ta forskjellige behandlinger i henhold til pasientens spesifikke forhold.

Mage steiner er så forferdelige, men det er ikke at det blir steiner når man spiser mat som persimmons.

ønsker ikke å gi opp å spise søte persimmon, ikke ønsker å måtte mage steiner, at når vi spiser disse matvarene du trenger å ta hensyn til noen tilfeller:

Tips for å

(1 Ikke spis persimmons på tom mage, prøv å spise etter måltider. Postprandial gastrisk mage og er mat, rollen som garvesyre, pektin svekket, er ikke lett å danne stener,

(2) ikke spise og snerpende persimmon persimmon hud. Både høy tannin innhold,

(3) Ikke spis for mye tid,

(4) unngå med reker, krabbe, fisk og annen proteinrik diett mens du spiser,

(5) Unngå å spise med sure frukter som appelsiner, kiwi, etc.

Alle i denne sesongen av persimmon, hagtorn og sorte datoer, ta hensyn til måten maten spises på og unngå «sykdom fra munnen».

Leave a Comment