Det er fem store farer å spise for mye tofu

Tofu er en anerkjent næringsrik mat. Det er ikke bare naturlig og sunt, men også lett å lage. Det er en hjemmelaget matrett som vi ofte spiser. Tofu er en tallerken som kan være tykk og lys, og nesten alle ingrediensene er «vill». Men hvis du ønsker å bedre absorbere næringen av tofu, bør du finne den ved bordet.

For det første er det fire gode partnere for tofu

1. Med kjøtt er protein god absorpsjon

Soyabønner er kjent som «plante kjøtt», det er en plantemat. Den beste maten i protein. Tofu laget av soyabønner vil ikke være dårlig i protein. Imidlertid er innholdet og andelen proteinaminosyrer i tofu ikke veldig rimelige, og er ikke særlig egnet for human fordøyelse og absorpsjon.

Hvis du legger til matvarer med svært høy proteinkvalitet mens du spiser tofu, kan du utfylle tofu, slik at proteinet av tofu blir bedre fordøyd og absorbert av kroppen. Disse høyverdige proteinmatene er ikke kjøtt og egg.

Derfor kan tofu, det bevarte egget og tofu av hakket kjøtt gjøre proteinet bedre absorbert.

2. Legg eggeplomme, blodtofu, kalsium for å gjøre mer

På samme måte som å spise kalsiumtabletter mens du trenger å legge til vitamin D, spis tofu for å lage kalsium, er det nødvendig å matche litt vitamin D Rik mat. Vitamin D spiller en svært viktig rolle i absorpsjon og utnyttelse av kalsium.

Selv om tofu er rik på kalsium, er kalsiumet i nord tofu mer enn samme mengde melk, men når du spiser tofu, kan maten rik på vitamin D spille en mer effektiv rolle.

Eggeplomme er rik på vitamin D, så den deilige og glatte eggeplommens tofu er en utmerket tallerken for kalsiumtilskudd. Animal indre organer, som lever og blod, har også høy vitamin D-innhold, så det er også ideelt å lage hvit tofu og blodtofu sammen.

Dessuten har kyllingekjøtt, grislever og andre indre organer en god effekt på å øke kalsiumabsorpsjonen av tofu.

Tofu kan ikke bare supplere ernæring, men har også en viss terapeutisk effekt på å forebygge arteriosklerose. Dette skyldes atfu inneholder et stoff som kalles saponin som forhindrer produksjon av oksiderte lipider som forårsaker arteriosklerose.

Saponiner forårsaker imidlertid et problem, noe som forårsaker unormal jodutskillelse i kroppen, noe som kan føre til jodmangel hvis det forbrukes i lang tid. Derfor, når du spiser tofu, legg til litt jodrik sjømat som kelp og tang til å lage mat sammen, og du vil få det beste fra begge verdener.

4. Sett grønne grønnsaker, sopp og mer sykdomsforebygging

Selv om tofu er rik på næringsstoffer, mangler kostfiber. Kosthold alene kan føre til forstoppelse. Grønnsaker og sopp er rik på kostfiber, som kan gjøre opp for denne mangelen på tofu.

I tillegg inneholder sopp og grønne grønnsaker også mange antioksidanter som kan forbedre immuniteten og forebygge sykdommer. De kan spises med tofu og har bedre sykdomsresistens.

Det bør bemerkes at oksalinsyreinnholdet i grønne bladgrønnsaker som spinat og purre er høyt. Du bør først smelte det og koker det med tofu for å unngå å påvirke kalsiumabsorpsjonen i tofu.

Forrige12Neste

Leave a Comment