Risperidon Pasientinformasjon

Risperidon, også kjent under merkenavnet Risperdal er et antipsykotisk reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle psykiske lidelser som schizofreni og bipolar lidelse. Medisinen er kjent som et atypisk antipsykotisk, og endringer kjemikalier i hjernen som kan føre til risikofylt eller aggressiv atferd, ifølge MedlinePlus. Risperidon har noen bivirkninger og risiko, men regnes som en overveiende trygg løpet av antipsykotisk behandling. Forskrivning Forhold

De som lider av selvskading, vrangforestillinger eller unormalt opphisset atferd er sannsynlig å dra nytte av et antipsykotisk som risperidon, ifølge MedlinePlus. Medikamentet er tilgjengelig som et faststoff tablett, disintegrerende tablett eller flytende løsning. De fleste pasientene ta medisiner en eller to ganger per dag, med eller uten mat. Imidlertid er det vanligvis ikke anbefalt å gi risperidon til barn under fem år.
Forholdsregler

Eldre mennesker som kanskje har problemer med demens anbefales på det sterkeste til ikke å ta risperidon. Kvinner som er gravide eller ammer et barn heller ikke skal ta medisinen. De som trener kraftig eller utsettes for ekstrem varme eller kalde temperaturer bør snakke med legen sin om livsstilen sin før du tar risperidon. De som har dental kirurgi eller noen annen form for operasjon må la sin behandlende lege vet at de tar antipsykotiske medisiner.
Vanlige bivirkninger

risperidon, som alle andre legemidler, har potensial for en rekke bivirkninger. Med mindre symptomene er alvorlige, trenger de ikke forårsake alarm. Noen av de vanligste rapporterte problemer knyttet til medisinering er kvalme, svimmelhet, angst, uro, produksjon av morsmelk, tap av seksuell interesse, søvnløshet, vektøkning og rastløshet.
Alvorlige bivirkninger
med

Alvorlige bivirkninger eller allergiske reaksjon er mulig med risperidonbehandling. Symptomer som krever umiddelbar medisinsk intervensjon inkluderer feber, forvirring, stive muskler, rask puls, kløe og elveblest. Andre potensielt alvorlige bivirkninger som trenger legehjelp også en ereksjon av penis som ikke vil gå bort, beslag, bremset bevegelser, ukontrollerte ansikts eller kroppen bevegelser, og pusteproblemer.
Cost

Generic risperidon og merkevare-navnet Risperdal var tilgjengelig i USA og andre land og med august 2009. De fleste forsikringsselskaper planer dekke hele eller deler av kostnaden for risperidonbehandling, men den eksakte mengden av pasient økonomisk ansvar avhenger av den enkeltes helse-omsorg dekning. Selv-lønn pasienter kan søke om pasient assistanse eller rabatt programmer. The self-pay cash prisen for 60 2mg risperidon tabletter var ca $ 290, mens merkenavnet Risperdal versjonen kan koste opp til $ 490.

helse

· Er Hair A Dead Cell? 
· Barndom leverproblemer 
· Naturlige behandlinger for Lice 
· Skjul Skin solflekker enkle måter å skjule Søn flekker på huden 
· Hvordan behandle Konjunktivitt Med Herbal rettsmidler 
· Hva er frontale Beslag? 
· Bendelorm Classifications 
· Hvordan Stay Warm i Afghanistan 
· Fakta om Alopecia 
· Blackhead fjerning enkle tips for vellykket behandling