Om schizofrene

Schizofreni er en kronisk psykotisk lidelse som, hvis ubehandlet, kan alvorlig forstyrre normal funksjon. For menn, framgår schizofreni vanligvis i tenårene eller tidlig i 20-årene, og for kvinner, på midten av 20-årene til begynnelsen av 30-årene. Forekomsten av lidelsen er ganske lik på tvers av kjønn og etniske grupper. Årsaker

Den vitenskapelige samfunnet er revet om hva som forårsaker schizofreni. Det er imidlertid klart at det er mer enn en faktor på jobben. Forskere i dag generelt abonnere på en bio-psyko-sosial modell av sykdommen. Denne modellen viser schizofreni som forårsaket av et samspill av biologiske (genetiske), går psykologiske og sosiale (miljø) factors.Schizophrenia i familier, med enegget tvilling av en schizofren har en 50 prosent sjanse for å dele lidelse.

med symptomer

symptomer på schizofreni faller i tre generelle kategorier. Positive symptomer er hallusinasjoner, vrangforestillinger og tenkte og bevegelse lidelser klassisk tyder på schizofreni. Negative symptomer inkluderer tap eller reduksjon av taleferdigheter, manglende evne til å uttrykke følelser, og ofte ta unna gleden av livet. Disse symptomene kan etterligne de av depresjon, og blir ofte feilaktig som sådan. Kognitive symptomer, eller kognitive underskudd, på schizofreni inkludere oppmerksomhet, hukommelse, og organisering og planlegging problemer

Risikofaktorer

Risikofaktorer for schizofreni inkluderer:. Unormal hjernens struktur, arvelighet, fødsel traumer, eksponering for et virus mens i livmoren og rusmisbruk. Disse og mange andre faktorer har vært knyttet til utbruddet av schizofreni i forskningsstudier. Den mest pålitelige kobling har imidlertid lenge vært i genetikk. Det har blitt anslått at forekomsten av schizofreni i befolkningen generelt er bare ca 1 prosent, mens forekomsten av schizofreni hos de med en forelder eller søsken med sykdommen er så høy som 10 prosent.
behandlinger /medisiner

Schizofreni behandles vanligvis med en kombinasjon av medisiner og terapi. Medisiner som brukes til å behandle symptomer på schizofreni kalles antipsykotika. Det finnes to typer: vanlige (nevroleptika) og atypiske antipsykotika. Hvorvidt en person er behandlet med typiske eller atypiske antipsykotika avhenger av personens reaksjoner på behandling og side effects.Therapies anbefalt for de med schizofreni varierer fra person til person, avhengig av symptomene og alvorlighetsgraden av sykdommen. Noen vanlige behandlingsformer inkluderer atferdsmessige ledelse terapi, familieterapi, narkotikamisbruk behandling, innleggelse eller delvis sykehusinnleggelse og sosial ferdighetstrening.
Outlooks

Schizofreni har ingen kjent kur, men behandlinger og medisiner blir mer effektiv på å behandle sine symptomer. Er mange mennesker med sykdommen i stand til å leve lykkelig og tilfredsstillende liv så lenge de holder seg til sin treatment.With genetisk og nevrologisk forskning vokser, ny innsikt i behandling, årsaker og forebygging av sykdommen er sikker på å komme i nær fremtid .

helse

· Tegn og symptomer på subklinisk hypotyreose 
· Bivirkninger av Canesten 
· Hva hjerte tilstand som forårsaker Beslag? 
· Kosmetisk kirurgi tilgjengelig til rimelige priser! 
· Hva er Løs Lipo for fedme? 
· Hvordan forberede for Kirurgisk Amputasjon 
· Hvordan avlaste Neck Pain 
· Hvordan sette opp en Orthodontic Instrument skuff 
· Prostate Cancer Grade Vs. Stage 
· Hvordan å rengjøre tennene med natron