Argumenter for og imot av hormonbehandling

For kvinner som menopause-relaterte symptomer er forstyrrende for deres daglige liv, kan hormonbehandling representere en betydelig lettelse. Imidlertid har behandlingen blitt kontroversiell på grunn av studier som avslørte betydelig helserisiko for kvinner som brukte hormonbehandling. Videre har noen over-the-counter stoffer, som f.eks vegetabilske stoffer som etterligner effekten av østrogen, blitt annonsert som "naturlig" hormonbehandling. Sikkerhet og effekt av disse stoffene er ikke fastslått av Food and Drug Administration, imidlertid. Hva er hormonbehandling?

Hormonbehandling (HRT) er utformet for å supplere eller erstatte tilstedeværelsen av østrogen (og noen ganger progesteron) for kvinner i eller nærmer prosessen med overgangsalderen. Terapien kan tas oralt, som en krem, eller som en vaginal ring eller et plaster påføres huden. Det er foreskrevet av lege for kvinner å lindre symptomer på overgangsalder eller for kvinner som har gjennomgått en hysterektomi av livmor, eggstokker, eller begge deler.
Reduksjon av menopause relaterte symptomer

For kvinner nærmer seg overgangsalderen, kan kroppen gjennomgår endringer som kan være ubehagelig eller til og med forstyrrende. Hetetokter, nattesvette og tørr skjede er alle symptomer på perimenopause, eller den perioden umiddelbart før overgangsalderen, når en kvinnes livmor begynner å avta, og deretter avslutte den månedlige prosessen med eggløsning. For mange kvinner, gir hormonbehandling betydelig lettelse.
Redusert risiko for andre sykdommer

Ifølge Mayo Clinic, kan hormonbehandling være gunstig i forhindring eller redusert risiko for flere helserisiko, spesielt for yngre menopausal eller perimenopausale kvinner. Disse reduserte risikoen er for hjertesykdom, osteoporose og tykktarmskreft.
Økt kreftrisiko

Men hormonbehandling har også risiko. En studie utført av kvinner Health Initiative viste at HRT kan øke kvinners risiko for brystkreft. Det er også noen bevis for at HRT kan øke risikoen for livmorkreft, livmorkreft og livmorkreft, spesielt når østrogen er tatt alene.
Andre risikoer

Noen kvinner opplever ubehagelige bivirkninger med HRT, som oppblåsthet og ømme bryster, eller en avkastning på månedlige perioder. Det er også betydelige helserisikoen forbundet med HRT, inkludert økt risiko for blodpropp og økt risiko for demens. Disse risikoene er spesielt viktig når HRT startes eller videreføres hos eldre kvinner over en alder av 60 eller 65 år.

helse

· Hvordan fikse en Zippo Lighter som ikke vil Spark 
· Hvordan å miste vekt på 500 kalorier 
· Billige Landau Scrubs Are A Super våpen i krigen mot Superbugs 
· Måter å bygge muskler raskt for Firm Abs 
· Slik bruker du en Vektet Lizard 
· Hvordan å behandle akutte hodeskader 
· Lett miste vekt At Home raskt og raskt brenne uønsket fett vekttap for et sunt …
· Hva er den anbefalte tiden å spyle på en Øyedusj ? 
· Hvordan diagnostisere optikusnevritt 
· Informasjon om Knee Surgery