Hva er en Intravenøs Urogram?

Også kjent som en intravenøs pyelogram eller ekskretorisk urogram, er en intravenøs urogram en diagnostisk eksamen urologer bruke til å lage et bilde av organer i urinveiene og sjekk for potensielle problemer. Fakta

En intravenøs urogram er en eksamen en lege kan utføre for å oppdage størrelse og plassering av nyrer og blæren, samt sjekke urinlederne, de calyces og bekkenet for anatomiske avvik . Et fargestoff, eller kontrastmiddel, blir injisert inn i kroppen. X-stråler er tatt for å kartlegge utviklingen av fargestoff gjennom urinveiene, slik at legen kan se urinveiene og se etter problemer. En intravenøs urogram kan ofte utføres som et poliklinisk prosedyre. Det kan utføres på voksne og barn.
Forberedelse

å få best bildekvalitet fra intravenøs urogram, kan en lege gi et avføringsmiddel til en pasient som er forstoppet. Voksne som er under eksamen skal faste i minst tre timer før det begynner. Tømme blæren før du starter eksamen er viktig, ellers fargestoff kan tynnes for mye i full blære å være nyttig for bildebehandling.
Framgangsmåten

intravenøs urogram tar omtrent en time å utføre. Pasienten legger seg ned i en X-ray rom. Den fargestoff injiseres i pasienten, vanligvis gjennom armen. Fargestoffet beveger seg gjennom blodet og inn i nyrene, hvor det begynner sin reise gjennom urinveiene. En X-ray tekniker vil ta røntgen gjennom hele prosedyren, kartlegge de indre organer.
Mulige reaksjoner
p Som med alle medisinske prosedyre, er det noen risiko å gjennomgår en intravenøs urogram. Fargestoffet som anvendes i undersøkelsen er vanligvis jod-basert, så er det en risiko for en allergisk reaksjon. Når en intravenøs injeksjon er gitt, er det fare for at venen kan skades. Hvis en pasient opplever nyresvikt, kan den intravenøse urogram gjør feilen verre på midlertidig basis.
Hensyn

I det siste, leger støttet seg på den intravenøse urogram som sin foretrukne metode for bildebehandling urinveiene. Det er fortsatt det beste alternativet for nærmere undersøkelse av urinlederne og calyces. For traumer evaluering, polycystisk nyresykdom, nedsatt kreft og andre problemer, kan MRI og CT-scan gi mer detaljert informasjon om tilstanden i urinveiene.

helse

· Essiac Flytende te er bra for Hvilken type kreft 
· Hva er fordelene med Jujube Extract? 
· Hvordan identifisere tegn på HPV 
· Insekter i hjemmet som Bite at Night 
· Hvordan Cope under strømbrudd 
· Hvordan Lysere Din Topp Lip 
· Hva er prostata PSA? 
· Hvordan bestille Phentermine Online 
· Botemidler for ryggsmerter? 
· Medisinsk bruk av Montmorency Cherry Powder