Kutan T-celle lymfom

Kutan T-celle lymfom, eller CTCL, er en form for kreft som påvirker huden. Det stammer i T-celle lymfocytter (en type hvite blodlegemer), og er vanligvis delt inn i tre utviklingsstadier: patch, plakk og tumor. Det kan forveksles med andre hudproblemer som eksem og psoriasis. Årsaker

CTCL vanligvis starter når cellen DNA av en lymfocytt i en lymfe kjertel er skadet på noen måte, som resulterer i en mutasjon. Cellen deler seg på en ukontrollerbar måte, og hver celle vokser i størrelse uhindret, noe som resulterer i dannelsen av en svulst.
Symptomer

Den første fasen av sykdommen presenterer som røde, kløende hud, og det vanligvis ikke videre forbi dette stadiet, per leukemi og lymfom Society. Den andre plakk stadium av sykdommen er karakterisert ved svellede eller forstørrede lymfeknuter. Det tar ofte år å utvikle seg til den tredje fasen, hvor en svulst (s) form.
Diagnose

En biopsi av det berørte området av huden kreves for diagnose. Noen ganger er mange biopsier pålagt å sørge for at sykdommen ikke forveksles med andre inflammatoriske hudsykdommer.
Behandling
p Hvis sykdommen er henvist til huden, og har ikke spre seg til andre systemer i kroppen, lokalisert behandling som kortikosteroider og photochemotherapy kan brukes.
Prognose

Prognosen er forskjellig basert på stadium av sykdommen, og hvordan tidlig behandling startes. Hvis fanget tidlig, overlevelse er nær 100 prosent. Hvis fanget i senere stadier, eller dersom sykdommen sprer seg til andre deler av kroppen, blir prognosen mye mer dystre, med tredje etappe kutan T-celle lymfom har en overlevelse på under 50 prosent.


helse

· Lære om leddgikt og de forferdelige smertefulle ledd 
· Tann Implant Recovery 
· Hvordan bli kvitt Sand Lopper på en Human 
· Beste metode for å miste vekt 
· Ryggmargen Tumor Symptomer 
· Kyphoscoliosis Behandling 
· En høy lyd på loftet når det er Cold
· Mild Blood Pressure Medisin 
· Hvordan senke blodsukkeret uten reseptbelagte medisiner 
· Slik tester for parasitter i tarmen