Hormonbehandling for Stage IV Prostate Cancer

Prostatakreft refererer til kreft som oppstår i mannens prostatakjertel. De fleste prostatakreft er hormon mottakelig, noe som betyr at kreft avhenger mannlige hormoner for å vokse. Som et resultat, kan hormonbehandling være nyttige for behandling av trinn IV kreft. Dette refererer til prostatakreft som har spredning (spredning) til andre deler av kroppen. Når er hormonterapi brukt?

Hormonbehandling er ikke en kur for Stage IV kreft, fordi det ikke finnes botemidler for Stage IV kreft. Når det har spredning det kan ikke fjernes. I stedet er hormonbehandling brukes til å bremse veksten. Dette kan bidra til å forlenge liv og /eller stoppe eller redusere symptomene forbundet med metastatisk prostata kreft. Hormonbehandling brukes i de fleste pasienter i Stage IV, sammen med andre behandlinger som stråling og kirurgi.
Typer hormonterapi

Den mest effektive metoden for hormonbehandling er å kirurgisk fjerne testiklene. Denne prosedyren kalles orchiectomy, er effektiv fordi 90 prosent av mannlige kjønnshormoner (androgener inkludert testosteron) er laget i testiklene. Selv om dette er en poliklinisk prosedyre, er det noen bivirkninger som hetetokter, ømme bryster eller bryst vekst, osteoporose og depresjon. Luteiniserende hormon-frigjørende hormon (LHRH) er en form for medikamentell behandling som undertrykker testosteron produksjonen i kroppen. Pasienter som valgte LHRH må gå til legen ofte for injeksjoner. Et tredje alternativ, anti-androgen stoffer som flutamide, bikalutamid og nilutamide tas i pilleform og blokkere kroppens evne til å bruke androgener.
Er hormonterapi alltid brukt?

Noen prostatakreft ikke svare på hormonbehandling. Andre reagere i utgangspunktet, men behandlingen taper sin effektivitet over tid. Stage IV prostatakreft som ikke responderer på hormonbehandling kalles hormon-refraktær prostatakreft (prostatakreft). Denne formen er mer vanskelig å behandle. Biotherapy narkotika - som oppmuntrer kroppens naturlige immunforsvar til å bekjempe kreft - er som regel det beste alternativet, sammen med spesifikke behandlinger utviklet for å håndtere de områdene av metastaser. For eksempel bisophosphates er en form for biotherapy gis til menn med prostatakreft som har spredning i bein for å forhindre bentap og fragmentering.

helse

· Hvordan Stay Positive en jobb du hater 
· Hvordan identifisere bivirkninger av Methotrexate 
· Hvordan Teach Colostomy Care 
· Hva Bør The Best Eye Cream For mørke sirkler inneholde? 
· Positivt og ulemper av datastyrte pasientjournal 
· De beste måtene å bli kvitt en Acid Reflux Induced Hoste 
· Ingredienser i organisk Tannkrem 
· Hvordan bruke Sessions i MODx Revolution
· Hvorfor bruke Sykehus må Mikroskoper? 
· Symptomer på depresjon hos kvinner