Forebyggende Stråling for en klump i bryst

En lumpectomy er fjerning av en kreftsvulst (klump) i brystvevet sammen med noen omkringliggende vev, ifølge BreastCancer.org. Dette brystbevarende kirurgi er effektivt i å fjerne visse brystkreft, men noen ganger andre forebyggende tiltak er vant til å bidra til å minske sannsynligheten for tilbakevendende svulster i brystet eller områdene rundt. Stråling er ofte metoden for valg for denne type forebygging. Hva er Radiation Therapy?

Strålebehandling eller strålebehandling, er en type behandling som bruker energien som frigjøres i partikler eller bølger bort på bestemte områder av kroppen. I behandling av kreft, er strålebehandling brukes til å drepe kreftceller eller redusere størrelsen på svulster, ifølge National Institutes of Health.

Strålebehandling er spredt ut over tid for å beskytte normale celler fra så mye eksponering som mulig. Vanligvis folk får behandling fem dager i uken i fem til syv uker. Under behandlinger, vil de deler av kroppen ikke blir behandlet være skjermet fra strålingen.
Stråling Etter Lumpectomy

Stråling etter en lumpectomy er vanlig, ifølge breastcancer. org. De fleste pasientene får fem på syv uker med strålebehandling etter en lumpectomy. Eventuelle gjenværende kreftceller i brystvev som kan ha stått bak under operasjonen blir ødelagt av stråling. Tilbakefall av kreft er kuttet ned betraktelig ved post-lumpectomy stråling, men det er viktig å vite at tilbakefall kan fortsatt skje. Ifølge BreastCancer.org, avslørte studier publisert i New England Journal of Medicine i 2002 en ni prosent tilbakefall ved brystkreft i en studie og en 14 prosent tilbakefall i en annen. I disse tilfellene en mastektomi ble utført og var vellykket i ridding kvinner av sykdommen.

Bivirkninger

I tillegg til livreddende fordelene med strålebehandling, er behandling også fri for umiddelbar bivirkninger, ifølge RadiologyInfo.org. Bivirkninger av strålebehandling typisk oppstå gradvis gjennom hele behandlingen og de fleste pasientene ikke trenger medisin av noe slag for å takle dem. Pasientene vil ofte bli mildt slitne utover deres behandling eller kan oppleve korte skyting smerter eller kjedelig smerter i det behandlede området.

De vanligste reaksjoner på stråling som kan kreve ytterligere legehjelp er hudirritasjoner. Disse reaksjonene kan variere fra lett rødhet i huden til alvorlig kløe og selv solbrenthet-lignende blemmer. En vanlig misforståelse er at stråling vil forårsake oppkast og hårtap på hodet. Kvalme kan utløse brekninger og noen ganger er tilstede under de første timene etter en behandling, men er ikke en viss effekt. Håravfall skjer bare i området for behandling, så du vil ikke miste håret på hodet etter bryst stråling.

helse

· Hva er anemi? 
· Hvordan er Badam Oil bra for hodemassasje ? 
· History of Diabetes Testing 
· Hvordan forsterke virkningen av Epsom Salt 
· Hvordan kan riktig omsorg og oppmerksomhet forhindre ADHD? 
· Natrium bikarbonat og kreft 
· Hvordan bli kvitt Cast Smell 
· Brenn sårinfeksjon 
· Tegn og symptomer på Parkinsons desease 
· Guanfacine Side Effects