Blodplasma Fakta

Plasma er en av flere komponenter i humant blod, sammen med røde og hvite blodceller og blodplater. Plasma er gul eller strå-farget og er 90 prosent vann, med røde og hvite blodlegemer suspendert i den. Plasma står for om lag 55 prosent av en persons blod volum, og er den største komponenten av blod. Det er den eneste flytende komponenten i blod, og fordi det er flytende, er det som tillater plasma å sirkulere blod gjennom kroppen, noe som gjør det viktig å menneskeliv. Komponenter

Selv om plasma er 90 prosent vann, den inneholder også mange andre komponenter, inkludert salter, mineraler, vitaminer, hormoner, blod-koagulasjonsfaktorer og proteiner. Alle disse komponentene er oppløst i plasma og blir fraktet gjennom kroppen via sirkulasjonssystemet.
Blood Transport

Fordi plasma er den flytende delen av blodet, er det ansvarlig for å flytte komponentene av blodet, samt hormoner, vitaminer og næringsstoffer som er oppløst i plasma, til andre deler av kroppen hvor det er behov. For eksempel stammer de næringsstoffer og vitaminer oppløst i plasma for det meste i tarmkanalen. I tillegg vil de hvite og røde blodceller som er kritiske for vår overlevelse ikke være i stand til å bli transportert og brukt hele kroppen var det ikke for plasma.
Andre funksjoner

I tillegg til å tjene som medium for transport av blod gjennom kroppen, spiller plasma en viktig rolle i det menneskelige immunsystem. Plasma hjelper bære immunglobuliner, en viktig del av immunsystemet, fra topp til tå. Plasma er også nødvendig for blodpropp, fordi koagulasjonsfaktorer som trengs for å stoppe blødninger er med i den.
Donasjon

Folk som oppfyller visse kriterier og passere medisinske eksamener og screenings kan donere sin plasma. Prosessen er lik blodgiver. I plasma donasjon, er fullblod samlet inn fra en vene, vanligvis i armen. Enheter deretter separere plasma fra andre blodkomponenter, som deretter returneres til giveren gjennom en prosess kalt plasmaferese. I noen tilfeller er folk donerer plasma økonomisk kompensert. Amerikanske regelverket tillater folk å donere plasma to ganger i en syv-dagers periode, men de må vente minst 48 timer mellom donasjoner.
Bruker

Donerte plasma brukes i plasma protein behandlinger som kan hjelpe behandle mennesker med en rekke medisinske tilstander, inkludert hemofili, alfa-1 antitrypsinmangel, primær immunsvikt, visse autoimmune sykdommer og visse nevrologiske lidelser. Plasma er også brukt til å behandle mennesker med alvorlige brannskader, hepatitt, genetiske lunge lidelser, alvorlige leverskader forhold, Rh inkompatibilitet og immunsystem mangler, samt pasienter i sjokk, og som har fått organtransplantasjoner.

helse

· Hvordan stoppe en Spider Bite Itch 
· Hvordan øke lavt blodtrykk 
· Hva er en Kjemoterapi Port? 
· Effektive Bakteriell vaginose rettsmidler 
· Hvordan å lindre vannkopper 
· Pharmacy Anmeldelser om å finne den riktige elektroniske Drug Store 
· Cat Allergi Medisinering 
· Hvordan avlaste Sinus Pressure 
· Rimelig hårtransplantasjon Metode for kvinner 
· Oppskrift for et Liver Cleanse