Hvordan identifisere symptomer på cøliaki

Cøliaki er en tilstand av tynntarmen forårsaket av en allergi mot gluten, et protein som finnes i hvete, rug og bygg korn eller biprodukter. Også kjent som Gluten enteropathy eller sprue, hindrer tilstanden i tarmen fra absorbere næringsstoffer avgjørende for optimal helse. Venstre ubehandlet, kan cøliaki føre til overdreven vekttap og underernæring, med tilhørende symptomer og tilstander. Det er viktig å vite og forstå symptomer på cøliaki for å starte behandling av en glutenfri diett, som vanligvis bringer drastisk forbedring i fysisk form og helse i løpet av få uker. Selv om cøliaki er oftest oppdaget hos spedbarn eller små barn, kan det også dukke opp plutselig hos voksne, spesielt de med en familie historie av sykdommen. Instruksjoner
en

Watch for uforklarlig vekttap hos spedbarn eller små barn som følge av innføring av korn i kostholdet. Med voksne, kan symptomene komme gradvis over flere måneder eller år, men vil føre til en rask vekttap i løpet av få uker.
2

Vær oppmerksom på appetitt. Spedbarn og småbarn eller små barn vil vanligvis snu hodet bort eller nekte å spise. Hos voksne, ber manglende evne av tynntarmen til å absorbere næringsstoffer og generelt dårlig følelse som følger med cøliaki dårlig appetitt og manglende evne til å holde maten nede.
3

Se etter andre tegn slike som lyse, illeluktende, men klumpete avføring og hyppige bestått av gass. Dette er forårsaket av kroppens forsøk på å befri gluten eller kornprodukter fra tarmkanalen.
4

Touch magen. Det er oppblåst eller hovne? Betyr berøre det føre til ubehag eller smerte? Slik lokaliserte ubehag er et tegn på at noe ikke er riktig plassert i den nedre abdominal skrift og bør vurderes av en lege, uansett alder.
5

Ta hensyn til økende tegn til tretthet i den enkelte. Underernæring og mangel på tilstrekkelig vitamin og mineraler vil produsere slapphet, tretthet, søvnighet og kan selv påvirke humør og temperament.

helse

· Hjem Program Øvelser for protetikk 
· Laktoferrin: The Amazing Peptide som bekjemper sykdom! Part 1 
· Hvordan bli kvitt Psoriasis Under Nails 
· Anoreksi | Årsaker og behandling for anoreksi 
· Om jordmorutdanning skole 
· Slik Cure Mann Gjær infeksjon 
· Hva er provoserende kreft? 
· Amoxicillin 500mg Informasjon 
· Hvordan behandle narsissistisk personlighetsforstyrrelse 
· Hvordan behandle Sensory Processing Disorder