Galleblæren symptomer og behandling

Galleblæren er en liten pose bak leveren som lagrer galle - de enzym-holdige juice produsert av leveren som bidrar til å fordøye fett. Den vanligste galleblæren problem er dannelsen av forkalket kolesterol eller gallesalter kalt gallestein. De kan blokkere galle duct, forårsaker betennelse og infeksjon, samt øke risikoen for galleblæren kreft. Symptomer

Symptomer på gallestein eller galleblæren kreft er smerter som stråler ut i ryggen eller på høyre skulder, kvalme, brekninger, smerter i øvre del av magen, spesielt etter å ha spist fet mat, og gass.


Diagnose

En ultralyd eller CT scan vil avgjøre om du har gallestein eller galleblæren kreft. De kan også bidra til å fastslå om kreften har spredd seg.

Behandling

Gallestein og galleblæren kreft behandles ved å fjerne galleblæren og gallegangene. Cellegift og stråling har liten effekt på galleblæren kreft.
Hensyn

Fordi symptomene forbundet med galleblæren problemer kan være den samme som for andre helsemessige forhold, inkludert hjerteinfarkt , er det spesielt viktig å se en lege for en nøyaktig diagnose.
Advarsel

gallestein som ikke behandles kan blokkere gallegangene og forårsake infeksjon. I alvorlige ubehandlede tilfeller kan leverskader oppstå som galle backflows inn i leveren og ødelegger leveren vev.

helse

· Hvordan identifisere Marfans syndrom 
· Radiobølger brukes til å behandle blærekreft 
· Painkiller-Induced Pain 
· Low-Fat sunne måltider 
· Spinal Pain Treatment for Lung Cancer 
· Hvordan identifisere symptomer på synsproblemer 
· Hvordan komme seg fra anoreksi 
· Hvordan få avlastning i Birmingham, Alabama 
· The Best Morgenkvalme Symptomer Behandlinger 
· Hva er HIV antistoff test?