Hjernehinnebetennelse symptomer og behandling

meningitt, også kalt meningokokk sykdom, skyldes enten en bakteriell eller en viral infeksjon i spinalvæske og fluidet som omgir hjernen. Dette fører til infeksjon og inflammasjon i hjernehinnene (membraner som dekker det spinal kjerne og hjernen). Fører betennelsen hodepine, som kan være alvorlig, feber og andre symptomer og komplikasjoner. Funksjoner

Meningitt er vanligvis enten bakteriell eller viral, med viral være den vanligste formen og bakteriell være den farligste formen. Bakteriell form, kalt hjernehinnebetennelse, er smittsom og er den type ansvarlig for flere tilfeller i universiteter og andre situasjoner der folk lever i nært hold. Det er spredt person til person gjennom kontakt med slim eller spytt fra en smittet person, enten direkte, eller indirekte - fra å spise av den samme platen på samme tid, kan for example.Bacterial meningitt være etter eller under andre typer infeksjoner, slik som ørebetennelse, dersom bakteriene spres til meninges.The viral skjemaet kan være forårsaket av en rekke vanlige virus.
Symptomer

Ifølge World Health organisasjon, de vanligste symptomene er hodepine, stivhet i nakken, fotosensitivitet (smerte eller ubehag når du er i lyse rom eller i sollys), oppkast, feber og mental tåke (forvirring). Utslett og kramper er andre mulige symptoms.Sometimes viral hjernehinnebetennelse symptomer inkluderer nesetetthet og kan forveksles med influensa.

Effekter

Ubehandlet, bakteriell meningitt kan være dødelig. Jo før antibiotika er imidlertid begynt, jo større er muligheten for en person har en full gjenoppretting. Selv om en person overlever til tross for forsinket behandling, kan han eller hun lider hjerneskade fra illness.Viral hjernehinnebetennelse forårsaker smerte og ubehag, men er vanligvis mye mindre alvorlig enn bakteriell meningitt og vanligvis går sin gang på under to uker.

med behandling

Vaksiner tilby noen beskyttelse mot visse bakterielle former for hjernehinnebetennelse. Når bakteriell meningitt ikke forekomme, antibiotika bør settes i gang så snart som mulig. Personer med denne formen for hjernehinnebetennelse er vanligvis innlagt på sykehus og gitt antibiotika intravenously.In ellers friske pasienter, viral meningitt behandles bare med hvile og behandling for smerter og feber.
Forebygging /løsning

Meningokokk vaksiner beskytter mot noen av de mest vanlige bakterielle former. Det er ingen vaksiner for viral form, men gode sanitære teknikker - som hånd vask og desinfeksjon overflater - bidra til å forebygge både bakterielle og virale forms.As en ekstra forebyggende tiltak, leger ofte foreskrive antibiotika til de som utsettes for alle med bakteriell hjernehinnebetennelse .
Warning

Alltid behandle hjernehinnebetennelse symptomer på alvor som den bakterielle formen gjør skade hjernen og kan være dødelig hvis den ikke behandles tidlig nok, eller om det er alvorlig. Babyer med symptomer som høy feber, rennende nese, oppkast eller diaré bør alltid sjekkes ut av lege.

helse

· Hva kan man forvente Fra Rådgiving for depresjon 
· Hindre Hårtap: Hair dag, Gone Tomorrow, del 2 
· Om katetre 
· Hvordan å få vekt Spille Sports som tenåring 
· Attention Deficit Hyperactivity Syndrome 
· Holistisk Remedy For en lite aktiv skjoldbruskkjertel 
· Dental Disease & hjertesykdom 
· Rosacea - årsaker, symptomer og behandling 
· Typer lymfom kreft 
· Diet Pills: Få Smartere Fysikk enkelt