Hva er farene ved Mold i en kjeller?

Hvis kjelleren lukter muggen, er det ikke fordi huset er gammelt eller alle kjellere lukte på den måten. Lukten kommer fra tilstedeværelsen av mugg i hjemmet ditt. Selv om muggsopp kan være ufarlig, for mange mennesker utgjør det en alvorlig helserisiko. Forstå de potensielle farene ved mold og de beste måtene å håndtere med soppen vil hjelpe deg når du gir et sunt miljø for din familie. Forstå Mold

Mold er en sopp som vokser fra mikroskopiske sporer som flyter i luften. Mugg trenger et mørkt, fuktig overflate, og en kilde for ernæring, så som støv, å vokse. Disse to fakta gjør kjelleren det ideelle stedet for mugg å vokse. Faktisk er de fleste kjellere har noen muggvekst å forholde seg til, og dette er ikke alltid farlig. De vanligste innendørs molds er cladosporium, Aspergillus, penecillium og alternaria, som er noen av de minst skadelige typer. Stachybotrys chartarum, eller svart mold, også vokser noen ganger i boliger, og dette kan føre til alvorlige helseproblemer.
Helse Farene ved Mold

Ifølge CDC, noen individer er følsomme for muggsporer, og de vil utvikle allergi symptomer som irritasjon, lunger, tungpustethet, astma eller utslett, når de utsettes for mugg. Ofte reaksjoner blir mer intens som mold eksponering fortsetter. Dersom mold vokser i ditt hjem og noen i familien din er følsom for sin tilstedeværelse, kan det fortsatt eksponering føre til en alvorlig reaksjon, inkludert allergisymptomer ledsaget av feber, kortpustethet, svimmelhet eller influensalignende symptomer.

alvorlig risiko

Noen ganger, mold i en kjeller kan være kilden til alvorlige helsemessige forhold, spesielt hvis det er svart mold. Svart mold spores og giftstoffer kan forårsake invasiv lungesykdom og tilbakevendende bihulebetennelse for noen. Dette er en alvorlig risiko for mennesker med svekket immunforsvar. Også, som mold forringer, skaper det flyktige organiske forbindelser. For mye eksponering for disse kan irritere slimhinnene. Det kan også føre til permanent sentralnervesystemet skader, noe som resulterer i redusert oppmerksomhet span, konsentrasjonsvansker, hodepine, hukommelsestap og svimmelhet.
Finne Mold

Identifisere mold i din Kjelleren er ikke vanskelig. Hvis kjelleren har en muggen, mugg-lignende lukt, du sannsynligvis har mold et sted. Plassering av mugg kan være mer utfordrende, særlig hvis kjeller er fullendt, slik som mugg foretrekker å vokse på mørke steder, for eksempel i varme kanaler eller bak veggene. Kontroller alle deler av kjelleren for synlige tegn til mugg. Hvis du finner dem, behandle dem med blekemiddel og se om lukten forsvinner. Husk at det vil ta en stund for sporene å forlate luften og fjerne lukten. Hvis du ikke finner mold kilde, må du kanskje leie en profesjonell mold rengjøring for å hjelpe.
Dealing med Mold

Fordi alle former har potensial til å forårsake helseproblemer, gjør CDC anbefaler ikke å bruke penger for å teste formen for å identifisere type. CDC råder personer med mold følelser, foreldre til små barn, gravide eller personer med immunsystem mangler for å håndtere mold i sine kjellere raskt, uansett hvilken type det er. Mold kan fjernes fra harde flater med en blanding av en kopp av blekemiddel i en liter vann. Myke, porøse overflater, som tepper eller møbeltrekk, bør kastes og erstattes hvis de har mugg.
Prevention
p Hvis du ennå ikke har en mold problem i kjelleren, treffe tiltak for å hindre det. Hold luftfuktighet på eller under 55 prosent relativ fuktighet, som mold krever fuktighet for å vokse. Bruk en avfukter til lavere luftfuktighet om nødvendig. Holde hjemmet godt støvet, som støvpartikler gi muggsoppsporer næringsstoffer. Installer en HEPA luftrenser for å fjerne noen av støvpartikler og muggsporer fra luften, noe som vil begrense ny vekst.

helse

· Oppdage om ulike Nye emner 
· Hvordan rengjøre tennene med Herbst tannregulering 
· Hode Trauma Definition 
· Gode ​​mat å spise for irritabel tarm syndrom 
· Mann Symptomer på UVI 
· Slik Spot Symptomer på Neurosyphilis 
· Slik Spot Symptomer på Advanced Hjertesvikt 
· Arthitis Cures 
· Nye behandlinger for prostata kreft 
· Hvordan diagnostisere Alzheimers