Typer av innendørs luftforurensning

Moderne samfunn er fylt med teknologi og bekvemmeligheter som noen ganger begrense folk til små eller lukkede rom. Både hjemme og på arbeidsplassen kan utsette oss for ubehagelig og til og med farlig miljøgifter som bidrar til lungesykdom, astma, luftveisinfeksjoner og lungekreft. Hvis noen av disse små mellomrom har utilstrekkelig ventilasjon, kan miljøgifter formere seg, og dermed forsterke negative effekter. Identifisere de forskjellige typene av innendørs luftforurensning er første skritt i å unngå sine effekter. Kategorier

Selv om det er mange innendørs luftforurensning som spres gjennom hjemmet, kontoret, skoler og andre offentlige strukturer, de vanligvis faller inn i tre grunnleggende kategorier. Partikler, gasser og lukt-forårsaker forurensing og biologiske forurensninger er de vanligste innendørs luftforurensning kategorier. Det er innenfor disse som individuelle forurensninger er først identifisert og deretter klassifisert.
Partikler

Problemet med innendørs luftforurensning er at de fleste er usynlig for øyet. Dette er spesielt sant i tilfellet med partikkel forurensninger. Fordi øyet registrerer bare partikler som er omtrent 30 mikron i størrelse, ca 99 prosent av innendørs forurensning er nesten umulig å oppdage. Disse partiklene sveve i luften som vi lever og puster og er rørt opp ved støvsuging, støvtørking og med gå. Vanlige partikkel forurensning inkluderer lo, støv, røyk og fiber.

Gasser

Gassformige luftforurensning som karbonmonoksid kan være spesielt farlig. Vanligvis skjer denne type forurensning fra forbrenningsprosessen. Eksponering for disse brennbare gasser kan forårsake respiratorisk distress, langvarig lungeskade, og i noen tilfeller død. Forurensende kilder som produserer karbonmonoksid omfatter matlaging ovner og andre varmekilder som bruker bensin, parafin, olje, ved eller kull. Andre typer forurensende gasser inkluderer røyk fra maling, lim, rengjøringsmidler og plantevernmidler.
Biologicals

Biologisk forurensing kommer fra de fleste noe som er avledet fra levende vev. Vanlige typer biologiske miljøgifter er mugg, støvmidd, bakterier, pollen, kjæledyr dander, katt spytt og kakerlakker. Andre ting som har potensial til å bli farlige biologiske stoffer er tørket urin fra skadedyr og gnagere, menneskelige forkjølelse eller virus og sentrale air-condition systemer som kan avle mold og mugg. Disse sistnevnte typer biologiske forurensninger kan lett bli luftbårne og spredt over en hel bygning.
Radon

Radon er en annen potensielt dødelig type innendørs luftforurensning. Radon, som er et naturlig forekommende element dannet ved nedbryting av radium, går boliger og andre bygninger i en rekke måter, for eksempel gjennom gulvet avløp, andre typer avløp og sprekker i vegger eller stiftelser. Ifølge American Lung Association, er radoneksponering den nest største årsaken til lungekreft og kan være ansvarlig for tusenvis av dødsfall av lungekreft i USA hvert år.

helse

· Hvordan gjenopprette fra et hjerte Bypass 
· Hva er fordelene med Gymnema 
· Øvelser for Stroke Lammelse på den ene siden 
· Body Symptomer på Stress 
· Flåttinfestasjoner Organic fjerning 
· Om strålebehandling for Vaginal plateepitelkreft 
· Diagnostisering av Nasofaryngeal Carcinoma 
· Hvordan finne et TMJ tannlege 
· Hva er hensikten med en laminectomy ? 
· Er det normalt for en gutt å miste hår i puberteten?