klær flekkfjernere

Få ting er mer frustrerende enn å få en flekk på en ny eller favoritt plagg. Du vet det er viktig å handle raskt, men du kan ikke vite hvordan du går frem. Den enkleste metoden er å dekke flekken med en flekkfjerner og kaste den i vasken, men det kan ikke være det beste løpet. Flere variabler påvirker den beste måten å angripe en flekk

Du trenger:. .
Lerret Belt
Saks.
Tape.
Lysere /Treff.

Stoffer

Den første variabelen er hva slags stoff du flekkete. Sjekk vask etiketten for instruksjoner. Hvis stoffet er tørt-ren-bare, ta det til en renere så snart som mulig. Ikke forsøk å fjerne flekken selv.

De fleste stoffer som er tåler maskinvask tåler de fleste rengjøringsmidler, men du bør være spesielt forsiktig med silke, ull eller kashmir plagg. Klor vil oppløse dem. Klær med acetate fiber vil løses dersom behandlet med neglelakkfjerner.

Cleaners

De tre hovedtyper av flekker-fjerning produkter er vaskemiddel, blekemidler og enzymer beis behandlinger. Disse vil fungere for de fleste flekker, men for mer gjenstridige flekker kan være lurt å prøve andre produkter, slik som teknisk sprit, neglelakk remover, ammoniakk, sitronsaft eller hvit eddik.

Du bør velge en renere å bruke på flekken basert på kombinasjonen av stofftype og stain type.

Flekker

Flekker kan deles inn i fire hovedkategorier. Protein flekker omfatter de fleste kroppslige flekker, som blod, urin, oppkast eller avføring. Mange matvarer flekker er også protein-basert, slik som egg, melk, ost eller gelatin. Garvesyre omfatter mange drinker, som alkohol, kaffe, saft, te og brus. Bær, cologne og vaskbart blekk er også garvesyre. Oljebaserte flekker kommer fra noe som inneholder olje, slik som matlaging fett, smør, majones, dressing, solbrun olje, hånd eller ansikt lotion eller bil olje. Dye flekker er de vanskeligste å fjerne. De omfatter gress, blekk og maling samt kirsebær, blåbær, Kool-Aid og sennep.

Metoder

Når du har gjort at stoffet er trygt å vaske og du har identifisert hva slags flekker du har, kan du bruke passende kombinasjon av renere og metode for å fjerne flekker. Protein flekker bør være fuktet i kaldt vann, deretter vaskes med såpe eller et enzym flekken behandling. Ikke vask protein flekker i varmt vann, eller vil du koke protein inn i stoffet. Tannin flekker kan vaskes i varmt vann med oppvaskmiddel, men naturlig såpe vil sette flekken, så sørg for at vaskemiddelet ikke listen såpe som en ingrediens.

Oljebasert beis bør vaskes med tunge -duty vaskemiddel i varmt vann. Det kan hjelpe å spray på flekken med et enzym forbehandling først. Ikke tørk klær til du er sikker på at flekken er fjernet. Tørking det vil gjøre flekken permanent. Dye-baserte flekker bør fjernes med blekemiddel. Hvis det er en farget plagg, suge i en farge-safe blekemiddel. Bruke klor på en hvit plagg, om det er trygt for blekemiddel. I begge tilfeller suge hele plagget, ikke bare den fargede delen.

Hensyn

Mange flekker vil være en kombinasjon av to forskjellige typer. For å fjerne disse flekkene krever en annen angrep. Generelt bør oljeholdig komponenten fjernes først, ved å skrape av noen solide biter, deretter sprøyting med en tørr-rensing løsemiddel, så gni vaskemiddel inn i flekken. Når det er gjort, fargestoffet komponenten av flekken kan fjernes ved å vaske plagget i fargen trygt blekemiddel.

sykdom

· hvordan å henge et vaskemiddelskuffen
· hvordan du rengjør rustfritt stål med sitronsaft og natron
· hvordan å reparere riper i en glassfiber pistol sak
· upassende tick fjerning
· hvordan å designe granitt bordplater
· hvor å fjerne mugg fra etsing
· hvordan er viktorianske bord laget?
· hvordan å forberede ditt hjem inventar
· hvor å fjerne blodflekker fra bomull
· hvordan rense gulvmatter