Er Ivy giftig for kjæledyr?

English eføy er en vanlig potteplante og hage vintreet som er giftig for dyr. Det kan også være dødelig hvis de spiser en stor mengde av det. Nysgjerrige kjæledyr kan prøve å smake litt av alt inne i huset og i hagen. Hvis du tror at kjæledyret inntatt engelsk eføy, og med bare et blad eller to, se det for symptomer og ringe veterinær umiddelbart. Har Spark dette en ide?
Beskrivelse

engelsk eføy (Hedera helix) er en eviggrønn klatreplante som sprer seg som bunndekke og skalaer veggene i bygningene. Kaldt hardfør til US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5, er dette eføy utbredt i landskap. Bladene er alternative og har tre fliker. Modne planter bære grønn-hvite blomster som utvikler seg til blålige bær. I noen regioner, er engelsk eføy invasiv, rømmer hager og vokser i forstyrrede områder.
Giftige Deler

Bladene og bær av engelsk eføy er giftig for hunder, katter og hester. Ifølge Purdue University, kan bær også være giftig for fugler. Men stær, duer, rødstrupe og andre fugler spiser bærene og spre frø. The Ivy bladene er mer giftig enn frukt, ifølge American Society for Prevention of Cruelty to Animals.

Symptomer
p Hvis kjæledyret ditt spiser løvverk eller frukt av engelsk eføy, ringe en veterinær med en gang. Tegn på forgiftning er oppkast, diaré, sikling og puste problemer. For å unngå forgiftning, holde innendørs eføy der et kjæledyr ikke kan nå den og holde et øye med hva kjæledyret smak i hagen.
Kjemi

triterpenoid saponin er den giftige komponenten i løvverk og bær av engelsk eføy. Det er en type terpen, som er et hydrokarbon som finnes i eteriske planteoljer. Denne komponenten finnes i mange typer planter, som for eksempel havre, belgfrukter og ginseng. Andre planter som inneholder terpener inkluderer lantana, mountain laurbær og rhododendron.

helse

· Hvordan trene for en 10k Run 
· 5 Weight Training tips for å følge før din første treningsøkt 
· Sunn Prostata og effektiv behandling for prostata 
· HIFU & Prostate Cancer 
· Hvordan bygge en undersjøisk Rover Kit
· En person kan finne trinn Sensible Veibeskrivelse å designe sine egne Vaporizer…
· Badstue Bath - En oversikt 
· GERD Natural Behandlinger 
· Germs, Hygiene og din helse 
· Hvordan fungerer fargede kontaktlinser gjøre uten missfarging Your Vision?