Mucoepidermoid Carcinoma & Treatment

Mucoepidermoid karsinom (Mecs) er en kreft i spyttkjertler i munnen og halsen som produserer spytt. Spyttkjertel kreft er ganske sjelden i den generelle befolkningen, selv i høy alder, stråling og forurensning i arbeidsatmosfæren til materialer som silika støv er faktorer som potensielt øke risikoen for denne kreftformen. Den type behandling leger foreskrive for denne sykdommen er avhengig av hvor langt den har utviklet seg ved tidspunktet for diagnose. Forekomst og symptomer

Trettifem prosent av spyttkjertel kreft er Mecs. Typiske symptomer er lik de for andre spyttkjertel kreft, og disse kan omfatte problemer med å svelge eller åpne munnen, ømhet, væske drenering fra øret og /eller en smertefri klump i nærheten kjeven din eller inne i munnen din. Den gjennomsnittlige alder ved diagnose er over 50, selv om Mecs er den vanligste typen av spyttkjertel kreft hos barn.
Testing
p Hvis en lege mener du kan har MEC, vil de vanligvis utføre en fysisk eksamen for å se etter uvanlige klumper eller unormalt. De kan bruke imaging tester som en MR eller PET scan, eller ta en vev biopsi for å samle en vevsprøve for analyse i et laboratorium.
Klassifisering

Mecs skiller seg fra andre spyttkjertel kreft på grunnlag av deres opptreden under et mikroskop, Mecs vanligvis inneholder tre typer celler. Leger vanligvis kategorisere kreft i en av tre forskjellige karakterer. Cellene fra en lavgradig MEC ligne normale spyttkjertel celler, mens høyverdige MEC celler vises tydelig unormal, middels klasse er i mellom. Lavgradige svulster vanligvis vokser saktere og er dermed lettere å behandle med hell enn høyverdig svulster.
Overlevelse

Overlevelse for denne sykdommen avhenge sterkt av type kreft og hvor godt den reagerer på behandling. En studie publisert i «Archives of Øre" i 2004 fant en fem-års overlevelse på 94 prosent for pasienter med lavgradige Mecs, 82,5 prosent for mellomliggende Mecs, og 34,4 prosent for høyverdig Mecs. Vanligvis leger vil ta i bruk mer aggressiv behandling for en høyverdig MEC å prøve å stoppe kreften før den kan spre seg.
Behandling

Kirurgi er den vanligste behandlingen for Mecs, selv om det kan være vanskelig siden det er viktige nerver ligger i og rundt spyttkjertlene. I noen tilfeller kan fjerne en svulst skade en nerve og delvis lamme ansiktet, selv om kirurger kan noen ganger reparere denne skaden. Strålebehandling brukes ofte i forbindelse med kirurgi for å krympe svulsten på forhånd og drepe eventuelle kreftceller som rømmer kniven. Kjemoterapi er en mer uvanlig behandling, selv om legene vil noen ganger slå til cellegift om kreften har spredd seg til andre organer i kroppen din.

helse

· Helse og sikkerhet Signs er en viktig forutsetning for bedriften din 
· Looking For Assist For Vaginal Utslipp 
· Hvordan å falme akne arr med sminke! 
· Ejakulasjon Trainer gjennomgang 
· Mitralklaffprolaps: årsaker, komplikasjoner og behandling 
· Fjerne strekkmerker ved bruk av organiske oljer 
· Slitasjegikt Et Joint Disorder 
· Hva er alkoholisme behandling 
· Melatonin: En effektiv Supplement For personer med autisme lider av søvnløshet…
· Fakta om overgangsalder nattesvette