Hematologi & Lymphoma

Hematology er studiet av blodsykdommer. Selv de tidligste samfunnene hadde en beskjeden forståelse av betydningen av blod, slik at studiet av hematologi dateres tilbake århundrer. Lymfom er en gruppe av kreftsykdommer som rammer lymfeknutene. Forskere og leger klassifisere lymfomer som hematologiske maligniteter siden de kommer med unormale blodceller. Historie for hematologi

De tidligste hematologiske behandlinger virke utrolig i dagens teknologiske alder. Blod-la gjennom igler var en vanlig praksis antas å kurere en rekke sykdommer og plager --- enda noen sykdommer som senere ble funnet å ha noe forhold til blodet. Legene oppdaget at blodet sirkulerer gjennom kroppen i 1628. Siden da har det medisinske miljøet fortsatte å forbedre behandlinger for blodsykdommer. I dag, de fleste blod-relaterte lidelser er helbredelig.
Hodgkin lymfom

Hodgkin lymfom, eller Hodgkins Disease, er en sjelden form for kreft. Det begynner som regel i lymfeknutene og sprer seg til leveren, milten, lungene og /eller benmarg. Tegn på sykdommen inkluderer hevelse i lymfeknuter, feber, frysninger, vekttap og tap av appetitt. Leger kan raskt diagnostisere sykdommen gjennom en biopsi.
Non-Hodgkin lymfom

Non-Hodgkin lymfom forårsaker lignende symptomer, men stammer i bestemte blodceller stedet lymfeknuter. Unormal T-eller B hvite blodceller er den første indikatoren for å utvikle lymfom, men de ofte gå ubemerket inntil symptomene oppstår. Hevelse i lymfeknuter, feber, nattesvette og vekttap er alle symptomer på lymfom.
Insidens og trender på lymfom

Non-Hodgkin lymfom rammer vanligvis eldre mennesker . En fersk undersøkelse utført av Cancer Institute fant at median alder for diagnose er 67 år. Omtrent 20 mennesker ut av 100.000 er diagnostisert med sykdommen hvert år. Menn er mer utsatt enn kvinner, og hvite er påvirket mer enn andre raser. Forekomsten av Hodgkin lymfom er mye lavere på bare 3 i 100.000. Hodgkins Disease er også diagnostisert på en mye yngre median alder --- 38 år gammel. Hvite mennesker er litt mer berørt med Hodgkins sykdom, selv om forskjellen mellom løpene er ikke så stor som med non-Hodgkins lymfom.
Behandling

Strålebehandling og kjemoterapi er mest vanlige behandlinger for begge typer av lymfom. Selv om slike behandlinger ta en fysisk toll på pasienten, de er også svært effektive måter å utrydde sykdommen og holde pasienten i remisjon. Foreløpig er medisinske forskningsinstitutter, for eksempel Cedars-Sinai, eksperimentere med benmargstransplantasjon som en mulig kur for lavgradige lymfomer.

helse

· Virkningene av Sensory Deprivation
· Gå til tannlegen når du merker Tannkjøttet Blødning Når Tanntråd 
· Slik lykkes på kjøkkenet med riktig verktøy 
· Overvektig eller overvektig? Hvordan vite forskjellen 
· Tredemølle Kalibrering - Hva du trenger å vite 
· Betyr The Diet Solution Program virkelig fungerer? 
· Noen av de beste bicepsen Workout Metoder For Huge Guns 
· Urtemedisin for å forbedre Memory Power Of Brain 
· Unn deg selv for hemorroider Utnytte Online og medisinske råd 
· Slik Tet kvitt kviser? Klar og akne gratis hud på kort tid