B Cell Lymfoproliferativ Disorders

Lymfoproliferativ sykdom, også kalt lymfomer, er kreft som oppstår i lymfesystemet. Lymfomer er delt inn Hodgkins lymfom og alle andre lymfomer, kollektivt kalt non-Hodgkins lymfom (NHL). Selv NHLS kan stamme fra B-celler eller T-celler, de fleste stammer fra B-celler og kalles B-celle lymfoproliferativ sykdom. Det finnes 14 typer B-celle lymfomer, med diffuse store B-celle lymfom og follikulært lymfom er den vanligste. Symptomer

B-celle lymfomer er preget av forstørrede lymfeknuter på halsen, armhulene eller lysken. Av og til er lymfeknutene forstørres bak ørene eller i albuen regionen. Andre symptomer inkluderer feber, nattesvette, tretthet, tap av matlyst, vekttap og utslett. Fordi disse symptomene kan sees i en rekke medisinske tilstander, er det viktig å få regelmessige kontroller av lege for å fange sykdommen tidlig.
Diagnose

Diagnosen stilles ved lymfeknute biopsi og blodprøver for å se etter lavt antall hvite blodceller, røde blodceller og blodplater som er karakteristisk for B-celle lymfomer. Cytogenetisk analyse, som ser på det genetiske materialet i kreftceller, og immunophenotyping, som avgjør om lymfom stammer fra B-celler eller T-celler, er også viktig å diagnostisere bestemt type lymfom og finne den beste behandling for sykdommen .
Iscenesettelse

Når en B-celle lymfom er diagnostisert, imaging tester - for eksempel CT, MR eller PET skanner, i kombinasjon med blod tester og beinmargsundersøkelser - blir brukt til å bestemme hvor utbredt sykdom er. Sykdommen er lokalisert i en lymfeknute regionen i Stage One og er i 2:58 nærliggende regioner i Stage Two. Stage Tre involverer flere lymfeknute regioner i nakke, bryst og buk, og Stage Four betegner en sykdom som har spredning til lunger, lever eller bein.
Behandling

Hver type B-celle lymfom oppfører seg annerledes, svarer på behandling på en annen måte, og kan være uforutsigbar. Strålebehandling er vanligvis bare nyttig i tidlige stadier når sykdommen er lokalisert. Den primære behandling for B-celle lymfomer er kjemoterapi, og hver spesifikk sykdom type har sin egen kjemoterapikur og medisinering cocktail. I avanserte stadier, er kjemoterapi vanligvis kombinert med helkroppsbestråling og benmarg eller stamcelle transplantasjon for å rense kroppen for kreftcellene.
Diffuse store B-celle lymfom
< p> Diffuse store B-celle lymfom er den vanligste NHL. Det er vanligvis diagnostisert i midten alder, har ingen kjente risikofaktorer, og er raskt voksende, som krever umiddelbar behandling. Den primære behandling er en kjemoterapi cocktail kalt CHOP (som inkluderer cyklofosfamid, doksorubicin, vinkristin og prednison) kombinert med rituxan, en konstruert antistoff som er rettet mot cancerous B-celler for ødeleggelse. Stråling er også vurdert. Den generelle fem-års overlevelse er over 50 prosent.
Follikulært lymfom

Follicular lymfom er den nest vanligste NHL. Det påvirker også middelaldrende voksne og har ingen kjente risikofaktorer, men er saktevoksende. I de tidlige stadier, noen leger anbefaler å ta en "se og vente" tilnærming. Sykdommen er særlig følsomme for stråling og kjemoterapi med positivt resultat. En rekke kjemoterapeutiske cocktailer er brukt, inkludert hogge. Selv om sykdommen kommer tilbake, kan det vanligvis holdes i sjakk med ytterligere kjemoterapi. Den generelle fem-års overlevelse er estimert rundt 90 prosent.

helse

· Massasje drapering Alternativer 
· Fordeler og ulemper av Home Health Care Agencies 
· Fysisk trening hjemme eller gym 
· Hva er leddgikt og revmatisme? 
· Generelle Fakta om alkohol misbruk 
· LINCS: Dine Trusted Hjem omsorgsdepartementet For All Healthcare dine behov 
· Kegel Tips 
· Aktiviteter som lærer barna hvordan å børste tennene 
· Om Plummer sykdom 
· Panikkanfall Få Drevet med lite oksygen i kroppen Sjekk din pust!