Breast Cancer Lymfeknute fjerning

Pasienter med avanserte tilfeller av brystkreft kan ha kreft celler i lymfeknutene. Det er veldig viktig å fastslå om kreften har spredd seg til lymfeknuter, som noder fungere som en filtrering system for kroppen. Hvis kreftceller er i lymfeknutene, så er det en økt risiko for brystkreft sprer seg til andre områder av kroppen. En delvis eller fullstendig fjerning av lymfeknuter forbundet med bryst er noen ganger nødvendig. Plassering av noder
p Det er flere forskjellige lymfeknuter i forbindelse med brystkreft. Leger vil ønske å undersøke supraklavikulære, infraclavicular og cervical noder for noen utvidelse. Disse tre nodene er plassert rundt halsen og kragebeinet. Axillaris lymfeknuter, som er plassert under armene, er også assosiert med brystkreft. Det er axillaris lymfeknuter som kan trenge å bli fjernet hvis kreften har begynt å spre seg til nodene.
Sentinel Node Biopsi
p Hvis en lege mistenker at brystkreft har inngått lymfeknuter, kan en sentinel node biopsi først utføres. Denne fremgangsmåte er mindre inngrep enn det fullstendige fjerning av lymfeknuter. Ved hjelp av en spesiell farge, kan legene finne noden som er sannsynlig å bli først rammet av brystkreft. Ved å fjerne bare den noden for undersøkelse, kan det bestemmes om ytterligere operasjon er nødvendig. Når ingen kreft er tilstede, så vil ingen andre lymfeknuter må fjernes. Pasienter som oppdager brystkreft på et tidlig stadium er mindre sannsynlighet for å ha kreftceller til stede i sentinel node.

Fordeler med Sentinel Node Biopsi

Sentinel node biopsi er langt mindre inngrep enn fjerningen av flere aksillær lymfeknuter. Det er en poliklinisk prosedyre med færre bivirkninger enn tradisjonelt kirurgi. Hevelse i armer, kjent som lymfødem, er mindre sannsynlig å skje. Det er også lettere for en pasient å gå tilbake til normal aktivitet når en sentinel node biopsi utføres.
Axillary Node Dissection

Aksillær node disseksjon er fjerning av hele eller fleste lymfeknuter under armene. Disse nodene er de mest direkte knyttet med avansert brystkreft. Kvinner har et gjennomsnitt på 10 til 30 lymfeknuter under armene. Nodene er begravd under en fettpute som også må fjernes. Etter lymfeknuter er kirurgisk fjernet, vil en dreneringsslange settes inn for å fjerne eventuell væske som dannes etter operasjonen. Aksillær node disseksjon er veldig invasive og smertefulle, som ofte resulterer i uønskede bivirkninger som stive og hevelse i armene.
Kandidater til Axillary Node Dissection

Aksillær node disseksjon er ikke den foretrukne metode for å styre spredningen av brystkreft i lymfeknutene. Sentinel node biopsi er den ideelle måten å screene for kreftceller, men noen pasienter krever en aksillær node disseksjon. Pasienter som er mer sannsynlig å kreve aksillær node disseksjon inkluderer gravide kvinner, kvinner som har gjennomgått tidligere armhulen eller bryst kirurgi, kvinner i avanserte stadier av kreft og kvinner som har gjennomgått strålebehandling mot brystet.


helse

· Hvordan identifisere øvre luftveisinfeksjon Symptomer 
· Måter å bli gravid 
· Tannleger og obligatoriske Helse eksamener 
· Hvordan finne Affordable Skin Anti Aging Face kosttilskudd? 
· Skrumplever Og Skrumplever Behandling 
· Hvordan lære å bruke holdningsmusklene 
· Hva er Blood Sugar Levels for Diabetes? 
· Hvordan vite hva dine Pancreas symptomer kan bety 
· Kroniske Symptomer på depresjon 
· Tips om Lemon Honey Cleanse