Long-Term Effekter av kjemoterapi for brystkreft

Kjemoterapi fungerer i de fleste tilfeller, å enten kurere kreft eller sette kreft i remisjon. Men det har bivirkninger. Mens de fleste er kortsiktig, kan noen av dem bli langvarig eller permanent. Vanligvis er imidlertid de langvarige effektene av kjemoterapi fortsatt anses mindre i forhold til det faktum at uten kjemoterapi, ville kreften fortsette å spre og forverres. Typer

Langsiktige effekter av kjemoterapi kan omfatte tidlig menopause, vektøkning og problemer med å miste den ekstra vekten, utbruddet eller forverring av hjerte forhold, muligheten for leukemi og nedgang i kognitiv function.Some av disse kan være mer alvorlig enn andre, og noen kan til og med være livstruende.
Effekter

Effekten av tidlig overgangsalder er manglende evne til å føde barn, og det faktum at eggstokkene ikke lenger produsere østrogen. Når dette skjer, oppstår symptomer, som inkluderer hetetokter, tørr hud, tørr skjede, tap eller senking av seksuell lyst og noen ganger depression.Because hormonbehandling brukes til å motvirke effektene av overgangsalder, men har vist seg å øke risikoen for kreft hos noen mennesker, dette er ikke et alternativ for kvinner som har inngått tidlig menopause på grunn av chemotherapy.Chemotherapy kan også forårsake kvinner å få vekt, heller enn å gå ned i vekt, som noen ville forvente fra kjemoterapi. Når dette skjer, kan det være svært vanskelig å miste vekt, og faktisk kan en kvinne kun være i stand til å felle noen av de ekstra pounds.Chemotherapy kan forårsake hjertesykdommer hos kvinner som tidligere ikke har lidd av dem, eller kanskje føre til en forverring av det som allerede finnes. Imidlertid kan vanligvis starter hjertemedisiner eller justere dagens medisiner hjelpe i behandling av denne bivirkning, vanligvis satisfactorily.A hjerte tilstand kan bli livstruende, men nøye overvåking av tilstanden kan forhindre dette.

Leukemi

Leukemi er en annen langsiktig effekt av kjemoterapi. Leukemi er en kreftform som oppstår i blodcellene. Når leukemi er kjemo-indusert, muligheten til å behandle den med ytterligere kjemoterapi kan ikke være available.One typen leukemi kalt kronisk lymfatisk leukemi, er en meget langsomt voksende type av denne kreft. Det er fortsatt leukemi men fordi utbruddet og progresjon er mye tregere enn andre typer leukemi, kan det ikke utgjøre en trussel for tidlig mortality.A nedgang i kognitiv funksjon, noen ganger kalt "kjemoterapi hjernen" er en annen effekt av kjemoterapi. Dette er vanligvis kort sikt, og som regel bedre når kjemoterapi har stoppet. Det kan noen ganger remain.Women som lider av dette kan ha problemer med å huske ting, og kan oppleve at de ikke lenger er i stand til å multitaske, som de en gang var. Bruker minne triks og holde hjernen aktiv med kryssord og andre oppgaver kan bidra til å forbedre dette, og kan holde det fra forverring.
Hensyn

Det faktum at kreft vil fortsette å vokse og spre seg, og kan til slutt føre til døden er en vurdering som må veies når en kvinne lurer på om du tar behandlinger er verdt bivirkningene. Fremskreden kreft er svært smertefullt, og noen ganger resulterer i en langt avslap death.However, hvis en kvinne som allerede lider av en helse-tilstand, for eksempel en hjertesykdom, og det er klart at kjemoterapi ville forverre denne tilstand til det punkt at det ville bli livstruende, så det må vurderes i tillegg.
Fordeler

beste langsiktige effekten av cellegift er en kur eller ettergivelse av kreft, noen ganger aldri til å gjenta seg, og en kvinne er gitt ekstra år som hun ellers ikke ville ha hatt.

helse

· Tremors grunn Angst 
· En gjennomgang av Vince Delmontes No Nonsense Muscle Building 
· Forbedre livet gjennom alkohol Drug Rehabilitation 
· Definisjon av sykehusinfeksjoner 
· Myelodysplastisk syndrom behandlingstilbud 
· En 15-måneder gamle Physical Development 
· Hvordan Second Hand Smoke kan skade kroppen uten å vite det med Cigarrest Kupon…
· Kosmetisk kirurgi Ulike typer Fettsuging Prosedyrer 
· Hvordan Finance Nursing Home Care 
· Slik Spot klemt nerve Symptomer