Kan livmorhalskreft bli kurert?

Livmorhalskreft er en form for kreft som påvirker en kvinnes livmorhals (området av livmoren nærmest skjeden). Siden de fleste tilfeller av livmorhalskreft resultat fra seksuelt overførbare humant papillomavirus (HPV), har de siste innsatsen mot livmorhalskreft fokusert på HPV-vaksiner og vekt på sikker-sex praksis. Likevel påvirker livmorhalskreft fortsatt over 11.000 kvinner i året (ifølge American Cancer Society 2009 statistikk). Men hvis fanget tidlig, er livmorhalskreft en av de mer helbredelig kreft. Cure priser

Generelt er livmorhalskreft regnes som en av de mer "kureres" kreft med 92 prosent av lider av lokaliserte livmorhalskreft overlevende fem år eller mer. Hvis du faktor i mer avanserte stadier av livmorhalskreft, er den samlede fem års overlevelse 71 prosent. Mens en 5-års rente ikke fortelle oss noe om de samlede kur tall, er det den mest allment tilgjengelig statistisk målestokk for kreft prognose.
Hensyn

Mens 5-års overlevelse gi en anstendig indikator på en kreft innledende innvirkning, må du ikke vise remisjon som en komplett kur. Tilbakefall ofte oppstå selv etter behandling. Dermed må du være årvåken og oppfølging ofte med onkolog din for å sikre at du fortsatt kreft-fri.
Behandling

For å bedre sjansene dine for en komplett livmorhalskreft utvinning, må du følge gjennom med alle legens behandling anbefalinger. De vanligste behandlingsmetodene som brukes for livmorhalskreft er kirurgi, cellegift og stråling. Hvis kreften er bare på utsiden av livmorhalsen, er fremgangsmåter som kirurgisk fjerning av cancerøse regioner, cryosurgery (frysing av kreftceller) og hysterektomi vurderes.

Når kreftceller er tilstede i livmorhalsen (ikke bare på utsiden), eller har spredt seg til andre regioner, er cellegift eller stråling som ofte brukes i tillegg til kirurgi.
Follow-Ups

Uansett om du hadde ytre- lag livmorhalskreft eller en mer invasiv variasjon, må du følge opp med din onkolog og andre leger og fortsette hele behandlingsregime. Mens legen vil prøve å fjerne alle kreftceller med kirurgi, er det ofte vanskelig å fange alle av kreft. Dermed er tilbakefall mulig.

For livmorhalskreft som har spredt seg, kjemoterapi ikke bare ødelegger de eksisterende kreftceller, men bidrar til å hindre tilbakefall. Siden kjemoterapi tar en stund og har mange bivirkninger (f.eks hårtap og kvalme), er mange mennesker fristet til å stoppe før hele kurset er ferdig, spesielt hvis kreften ikke lenger er tilstede. Men en slik tilnærming ikke anbefalt fordi det øker sjansene for tilbakefall.
Forebygging /løsning

Siden de fleste tilfeller av livmorhalskreft resultat fra HPV, beste alternativet for å unngå livmorhalskreft er å hindre HPV. En vaksine kalt Gardasil vil bidra til å forebygge HPV hos kvinner i alderen 12 og 26. I tillegg til vaksine, praksis beskyttet sex, og har din gynekolog gi deg regelmessige celleprøver.

helse

· Organisk Kosher Meat Informasjon 
· Hva er Akutt Medical Care? 
· Om Hospital Poliklinisk Revenue Cycle Management 
· Effektene av akupunktur i å miste vekt 
· Viktige Vilkår Om Metabolsk Vekttap 
· Tegn og symptomer på mild Alzheimers 
· Symptomer på Thoracic Spine Pain 
· Hva er Noradrenalin brukes til? 
· Low-Fiber Kolon Renset 
· Hvordan Reading kan hjelpe med vekttap programmer