Tegn og symptomer på Indolent lymfom

Lymfom angriper immunceller som kalles lymfocytter. Det er også referert til som ikke-Hodgkins lymfom og kommer i to former: aggressive og lat. Aggressive lymfomer er raskt voksende og betraktet høyverdig. Indolente lymfomer er saktevoksende og vurderes som lav-grade. Indolente lymfomer har symptomer som ligner på aggressive lymfomer, selv om det kan ta lengre tid for symptomer skal vises. Innledende Tegn og symptomer

Det første symptomet er vanligvis forstørrede lymfeknuter under armene, i nakken og lysken. Det kan også være forstørrede noder i brystet, som kan forårsake kortpustethet og hoste. Forstørrede lymfeknuter i magen kan trykke mot abdominal organer forårsaker tap av matlyst, magesmerter og forstoppelse. Forstørrede noder i lysken kan blokkere riktig lymfe flyt og føre til hevelse i bena. Det kan også være hevelse i ansiktet og magen.
Senere Tegn og symptomer

hvert som sykdommen utvikler de lymfom celler kan infiltrere andre områder av kroppen. Hvis cellene infiltrere huden kan det føre til jevning, mørke områder og kløe. Som det sprer seg i hele kroppen det kan føre til feber, nattesvette og uforklarlig vekttap (mer enn 10 prosent kroppsvekt innen seks måneder). Hvis lymfom ødelegger benmargen det kan føre til anemi. Hvis cellene invadere tarmen det kan forårsake oppblåsthet, diaré og kramper. Det kan også forstyrre næringsopptak.
Diagnostic Signs

En standard blodprøve kan avsløre blod abnormaliteter som lavt antall røde blodceller, lavt antall hvite celler eller lave blodplater. Røntgen, CAT skanner og PET skanner kan avsløre tilstedeværelsen av lymfom svulster. Benmarg biopsier kan avsløre lymfom i marg og en spinalpunksjon kan avgjøre om sykdommen har spredt seg til ryggsøylen.

Referanser
  Lymphomation.org : Indolent & Aggressiv lymfom
  Merck: Non-Hodgkin lymfomer
  Marrow.org: Non-Hodgkin lymfom

helse

· Hvordan ta vare på en hund Nipples
· My Journey Part 9 Lar snakke Nutrition det spiller en viktig del av helse og vek…
· Slik reparerer en HLR dukke 
· Hvordan behandle Koldbrann 
· Bruke The Best Gym Såpe 
· Hvordan få din ideelle kroppsvekt nå 
· Hva er zoledronsyre? 
· De beste ting å si til en som mistet en baby 
· Lupus Facial Symptomer 
· Amming en baby med Disabilities