Bivirkning av strålebehandling for kreft i hjernen

Strålebehandling er en vanlig metode for behandling av kreft i hjernen. Med strålebehandling, er bjelker av stråling rettet mot hodet i håp om krymper svulsten. De bjelker stråling er i stand til å skade DNA i raskt delende celler. Fordi de fleste hjerneceller ikke deler, er de forholdsvis beskyttet mot stråling. På den annen side kan radioterapi har mange bivirkninger, selv om de kan minimeres ved bare å bestråle de berørte deler av hodet. Fatigue

En bieffekt fra får strålebehandling for kreft i hjernen er tretthet. Denne bivirkningen vil fremgang som behandlingen fortsetter, og ved utgangen av et kurs av strålebehandling (dvs. flere uker), vil tretthet være ganske merkbar. Det anbefales en pasient får så mye hvile som mulig, men å også trene for å holde kroppen sunn og i form.
Håravfall

Håravfall er en annen side Effekten av får strålebehandling for kreft i hjernen. Hvis strålebehandling kun blir gitt til en del av hodet, vil håret bare gå tapt i denne delen. Ellers bør håravfall kan forventes i løpet av hele hodet. Når strålebehandlingen har stoppet, vil håret vokse ut igjen, men jo lenger pasienten har fått strålebehandling, jo lenger tid tar det å vokse tilbake.
Kvalme
< p> Kvalme er en vanlig bivirkning fra får strålebehandling for kreft i hjernen. Noen ganger vil de kvalme streiken umiddelbart etter mottatt behandling, men vanligvis vil det utvikle seg i ukene etter behandling. For noen pasienter er kvalme alvorlig nok til å forårsake oppkast.
Forverrede symptomer

Strålebehandling for kreft i hjernen kan også føre til en kortsiktig forverring av symptomene som fører til hjernen kreftdiagnose. Dette er fordi den strålebehandling forårsaker at området rundt svulsten til å svelle, som vanligvis vil forsterke symptomene. Mens betenkelig, vil denne bivirkningen gå bort etter noen uker og kan styres med orale kortikosteroider, for eksempel kortison. De fleste onkologer kan også gi råd og tips for å håndtere strålebehandling bivirkninger.
Takle bivirkninger

Bivirkningene av strålebehandling kan forårsake betydelig ubehag. Det er vanligvis måter å redusere bivirkninger eller ubehag de forårsaker - få mer hvile, iført en parykk eller hatter, spise en forsiktig diett eller ta kvalmestillende medisiner, og tar kortikosteroider - men de kan være plagsomt likevel. Mange pasienter opplever at kommer til å støtte grupper for folk med kreft kan hjelpe dem mens de arbeider gjennom behandling og håndtere bivirkningene.

helse

· Røyking Effekter på Fingers 
· Trygge dietter for Teens
· Kostnader av Porcelain Vs. Silver Crowns 
· Koronar & lungearterie Disease 
· Fakta om Coral Kalsium 
· Tannlege Note /Fake Tannlege Merk 
· Graves Disease & Alcohol Consumption 
· Hvordan unngå Veps 
· Head & Neck Pain Symptomer 
· Hvilke tester kan brukes til å teste alkohol nivåer?