Melanom hodebunnen Behandling

Melanom er en ondartet svulst som utgår fra melanocytter. Melanocytter er huden cellene som produserer melanin, pigment som skjenker fargen på vår hud, hår og øyne. Melanom er en av de farligste former for hudkreft og, hvis den forblir ubehandlet, kan infisere andre deler av kroppen hvor behandlingen er problematisk og kan ofte vise seg å være dødelig. Men hvis sykdommen er diagnostisert og behandlet i de tidlige stadier, er det vanligvis kureres. Symptomer

Alle mennesker er i en viss risiko for føflekkreft, men denne muligheten øker med økt soleksponering og tilstedeværelsen av føflekker. Ens hudtype og familiens historie kan også øke risikoen for melanom. Melanom av hodebunnen er betraktet som en skjult type kreft, som lesjonen ikke kan sees lett og det er også vanskelig å kontrollere. Symptomene utvikler ikke før kreften har avansert og dermed nesten dødelig. Det er derfor viktig å undersøke hodebunnen med jevne mellomrom for eventuelle uvanlige tegn.
ABCD Deteksjonsmetode

melanom lesjoner følge det som kalles ABCD melanom deteksjon. Lesjon er asymmetrisk, Border er uregelmessig, er Color variasjon til stede og diameter er mer enn 6 mm. Den definitive tegn er enhver pigmenterte området som nylig har kommet opp eller endres i utseende, eller som har begynt blødning eller bli sårdannelse.
Prognose

En fersk studie utført av Dr. Nancy Thomas og andre forskere knyttet til Archives of Dermatology har konkludert med at melanom i hodebunnen og halsen er mer dødelig enn melanom på andre deler av kroppen. De med denne spesifikke steder av melanom var nesten dobbelt så stor sjanse for å dø i løpet av fem år som andre som har en lesjoner i armen, beinet eller andre steder.
Diagnostisering og vanlige behandlinger

Diagnosen er vanligvis gjort gjennom biopsi. Denne fremgangsmåten krever fjerning av lesjonen og en del av den omgivende vev for laboratorieundersøkelser.

Behandlingen avhenger av på hvilket stadium av sykdommen registreres. Hvis sykdommen er funnet i de tidligere stadier, prognose er utmerket. Hudkreft skyldes soleksponering behandles med laser resurfacing eller anvendelsen av Efudex krem. Denne typen kreft kan også bli behandlet av trikloreddiksyre (TCA) hud skreller, en medisinsk karakter kjemisk peeling kjent for å være trygg nok for hjemmebruk.
Behandling for alvorlige saker

For mer alvorlige tilfeller, er lesjonen fjernes kirurgisk og utvinning kan være total. Hvis lesjonen er tykkere, og det er muligheten for at andre organer kan bli smittet eller utsatt, deretter en mer utførlig behandling prosedyre er nødvendig, som involverer fysisk undersøkelse, mammografi og detaljerte laboratorieundersøkelser. Hvis det ikke er symptom på metastase (spredning av cancer til andre fjerntliggende steder), så kirurgi består av eksisjon av svulsten, og til og med fjerning av lymfeknutene i nakke-området, som kan være i fare. I mer avanserte stadier av melanom, er kjemoterapi brukes i form av medikamenter eller injeksjoner for å ødelegge kreftceller. De siste stadiene diktere bruk av biologiske og strålebehandling.

helse

· Nyttige medisinske urter 
· Hvordan gjøre Reiki hånd posisjoner 
· Vaskulær sykdom 
· Hvor mye koster en Lung Transplant Cost? 
· Hva er behandlingen for Bells parese 
· Søker sann lykke ved å lære og praktisere Reiki 
· Hva er Radiologiske Teknologi Medical Imaging? 
· Behavioral Safety 
· Hvordan forbedre Arches 
· Hvordan reparere en ødelagt Finer