Radioaktivt jod behandlinger for kreft i skjoldbruskkjertelen

Med visse former for kreft, for eksempel kreft i skjoldbruskkjertelen, er en av de behandlingstilbud radioaktivt jod. Ofte referert til som bare RAI, er dette vesentlig en form for strålebehandling. Men i stedet for å bruke eksterne bjelker av ionisert energi eller den innvendige plassering av radioaktive pellets, blir stråling levert gjennom en jod-løsning for å drepe kreftceller. Radioaktivt jod

Du får en ganske stor dose av radioaktivt jod tas gjennom munnen. Gang inntatt, går løsningen i blodet, hvor det faktisk er rettet mot noen vev som inneholder skjoldbrusk celler, inkludert de som er kreft. Ingen andre celler i kroppen din er skadet eller drept i prosessen.

Grunnen til at dette radioaktivt jod behandling er så effektiv i behandling av denne formen av sykdommen er at skjoldbruskkjertelen celler er de eneste cellene i kroppen din som reagerer på jod. Og siden kreften består av unormale skjoldbrusk celler, inkludert de som kan ha spredning til andre områder av kroppen, de også svare på dette halogen. Så snart enten friske eller kreft thyroid-celler kommer i kontakt med jod, absorberer de substans. Hvis materialet er radioaktiv, blir strålingen absorberes inn i cellene i tillegg. Dette kan skade og endre den genetiske strukturen av cellen, hindrer den raske divisjon og drepe kreftvev.

Men ikke alle lider av kreft i skjoldbruskkjertelen er kvalifisert for denne form for behandling. De fleste går gjennom hva er egentlig en prøvetur for å se om ondartet svulst faktisk absorberer jod. Etter kreftvev svarer riktig måte til løsningen, er en høyere dose gis for å behandle sykdommen.
Andre behandlinger

Mens radioaktivt jod er ansett som en effektiv form for behandling , det er sjelden den eneste tilnærming til omsorg. Mesteparten av tiden, er kirurgisk fjerning av den ondartede tumor og andre kreftvev utført i form av en thyroidectomy eller lobectomy før svelging av det radioaktive jod-løsning. RAI er vanligvis brukes til å rense kroppen for eventuelle gjenværende cancerous skjoldbrusk celler som kan ha vært savnet under operasjonen eller kan ha spredt seg til andre områder av kroppen.

Men i senere stadier av sykdommen, som ville sees i stadium IV kreft i skjoldbruskkjertelen, kan radioaktivt jod inntas som en form for palliativ behandling. Dette er gjort for å forbedre kvaliteten på livet ditt gjennom reduksjon av ubehagelige symptomer på sykdommen. Det er ikke brukt til å kurere kreft.
Prognose

Heldigvis virker det som, uavhengig av hvilken modus for behandling, de fem-års relativ overlevelse hastighet for kreft i skjoldbruskkjertelen er nokså høy, oppover fra 90% til nesten 95% hos menn og 95% til 98% hos kvinner. Selvfølgelig er tidlig påvisning langt den mest effektive måte å øke utviklingen av sykdommen. Når fanget i sin tidligste stadium, noe som betyr at det fortsatt finnes i skjoldbruskkjertelen, er det fem-års relativ overlevelse nesten 100%. Som det bryter bort fra skjoldbruskkjertelen og inn i lymfeknutene, de fem-års relativ overlevelse fall til 97 prosent. Hvis det metastaserer videre inn i kroppen din, faller fem-års relativ overlevelse til 59 prosent. Men nesten 70 prosent av diagnosene er innenfor de tidligere stadier av sykdommen.

helse

· En god plan Hjelper Med Fast Vekttap 
· Hva er Orif Knee Surgery? 
· Rogaine Foam Vs. Væske 
· Hva er EAP tjenester? 
· Hvordan du velger en Appetite Suppressing Diet Pill 
· Kalorier per dag for Teens 
· Forskjellen mellom Neuroma & schwannoma 
· Ernæring har en stor effekt på din tannhelse 
· Elektrisk Cancer Therapy 
· Hva er bivirkningene med Levonova spiralen?