Typer av kreft i skjoldbruskkjertelen

Ifølge Endocrineweb.com, er det fire typer av kreft i skjoldbruskkjertelen, og én type utgjør 78 prosent av hendelser. I tillegg, mens meget sjelden, er det mulig å trekke en non-Hodgkins lymfom av skjoldbruskkjertelen. Papillær kreft i skjoldbruskkjertelen

Papillær kreft i skjoldbruskkjertelen er den vanligste formen for kreft i skjoldbruskkjertelen med om lag 78 prosent av diagnosene. Det kan oppstå i alle aldre, men er vanligvis sett i 30 til 50 aldersgruppen. Papillær cancer vil typisk bestå av en fast masse som vokser fra en normal skjoldbruskkjertelen, og prognose er direkte relatert til størrelsen på denne massen. Dette kreft har en høy 10-års overlevelse på anslagsvis 80 til 90 prosent.
Follikulære Thyroid Cancer

Follikulære kreft i skjoldbruskkjertelen utgjør om lag 15 prosent av diagnosene. Denne typen oppstår vanligvis i en eldre aldersgruppe, 40 til 60, og er mye mindre vanlig hos barn. Hos pasienter med follikulært kreft i skjoldbruskkjertelen, er det vanlig å se kreftceller invaderer vener og arterier i skjoldbruskkjertelen og derfor gjør metastase mer vanlig enn hos pasienter med papillær kreft i skjoldbruskkjertelen. Totalt sett nærmer overlevelsen hos yngre pasienter 95 prosent og avtar med høy alder.
Medullary kreft i skjoldbruskkjertelen

Medullary kreft i skjoldbruskkjertelen stammer fra parafollicular cellene skjoldbruskkjertelen og står for om lag 5 til 8 prosent av skjoldbrusk kreft. Denne typen oppstår vanligvis i 40 til 60 aldersgruppen. Tidlig i sykdommen, er det ikke uvanlig for metastasering til å oppstå i nakken lymfeknuter. Sent i sykdommen, kan metastase forekomme i lever, ben, hjerne og binyremargen. Den 10-års overlevelse er estimert til å være 90 prosent når kreften er begrenset til skjoldbruskkjertelen, ca 70 prosent når spre seg til livmorhalsen lymfeknuter og fall til 20 prosent når spredd seg til leveren, bein, hjerne eller Binyremargen.

Anaplastisk kreft i skjoldbruskkjertelen

Anaplastisk kreft i skjoldbruskkjertelen er den minst vanlige av alle skjoldbrusk kreft som står for omtrent 0,5 til 1,5 prosent av diagnoser. Denne typen oppstår vanligvis i en alder av 65 år og eldre, og består av en raskt voksende massen. I mer enn 90 prosent av tilfellene, skjer metastaser til halsen lymfeknuter. Fjernmetastaser til lungene eller bein er svært vanlig selv tidlig i sykdomsforløpet. Overlevelse, selv på tre år, er mindre enn 10 prosent selv med aggressiv behandling.
Thyroid Lymfom

Primær skjoldbruskkjertelen lymfom oppstår fra skjoldbruskkjertelen og ikke oppstår fra lymfomer som angriper skjoldbruskkjertelen gjennom metastase eller direkte fra en tilstøtende lymfeknute. Skjoldbruskkjertelen lymfom oppstår vanligvis i 65-75 aldersgruppen. Fem års overlevelse priser varierer fra 53 prosent til nesten 100 prosent.
Betydning

Ifølge Mayo Clinic, er ca 37 000 personer diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen i USA sier hvert år.

helse

· In vitro fertilisering Risks 
· Har Carpal Tunnel Slipp Work? 
· Natural Cures for Håravfall grunn DHT 
· Er Home treningsutstyr for deg? 
· Om Hyperlexia 
· Hvordan Bleach falske tenner 
· Hvordan å nyse Etter en Mageplastikk 
· Slik Cure en sår helhetlig 
· Lupron & stråling behandlinger for prostata kreft 
· Hva er årsakene til kronisk Sinus Drenering?