Hva er de langsiktige virkningene av leddgikt?

Leddgikt er en kronisk sykdom som kan forårsake skader på ledd, sener og deres omkringliggende bløtvev. Ofte forbundet med eldre menn og kvinner, i virkeligheten, kan leddgikt påvirke folk i alle aldre. Det kan variere fra mindre ubehag for å fullføre debilitation, som krever omfattende medisinsk treatment.The primære problemet med leddgikt er betennelse i leddene. En av de mest vanlige typene er revmatoid artritt, noe som kan påvirke ikke bare i leddene, men kan føre til en rekke andre komplikasjoner også. Andre typer av artritt inkluderer osteoartritt og gikt at resultatene fra felles infeksjoner. Revmatoid artritt

revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som er en av de hyppigst diagnostiserte typer joint sykdom. Det kalles en autoimmun sykdom, fordi de vev i kroppen feil seg som inntrengere som prøver og ødelegge seg selv. I motsetning til andre typer leddgikt, kan RA manifestere seg av andre symptomer som tretthet, morgenstivhet, tap av matlyst og generell tretthet.

Tåle De fleste pasienter som lider av RA en livslang prosess. Imidlertid kan det være perioder med komplett remisjon der RA pasienten viser ingen symptomer i det hele tatt. Det påvirker vanligvis de mellom 40 og 60, men kan sees i mye yngre pasienter også. Enkle oppgaver som å åpne krukker med lokk eller snu dørhåndtak blir uutholdelig.

RA kan også føre til en rekke andre ikke-felles problemer som påvirker munn, øyne og andre organer. Med Sjøgrens syndrom, fører slimhinnen i lungene til kortpustethet, brystsmerter og hoste. Hjerteposen eller slimhinnen som omgir hjertet, kan forårsake brystsmerter som ofte forsterker med endringer i holdning.

RA kan føre til anemi eller redusert antall røde og hvite blodlegemer. Lavt antall hvite blodlegemer kan svekke den helbredende prosess i en rekke sykdommer.
Artrose

motsetning til RA, er slitasjegikt en degenerativ sykdom som angriper leddene over tid gjennom normal slitasje. Den normalt trykk av gravitasjon (spesielt i de som er overvektig) kan forårsake en subtil degenerasjon av leddene som resulterer i smerter og tap av omfanget av bevegelse. Artrose påvirker mer enn 21 millioner menn og kvinner, vanligvis med stigende alder. De vanligste leddene påvirket av slitasjegikt er knær, hofter og hender.
Gikt

Gikt er en leddgikt sykdom som er forårsaket av forhøyede nivåer av uric syre i blodet. I tillegg til å forårsake felles problemer, kan høy urinsyre også forårsake nyrestein og nerveskader.

Gikt blir alvorlig når store mengder av tophi, eller urinsyrekrystaller, akkumuleres i hender, føtter, albuer, Achilles sener og selv øret. Tophi kan forårsake alvorlige misdannelser, kroniske smerter og nerve lidelser som musesyke.

Gikt vanligvis tar minst 10 år å utvikle, forårsaker skade på leddene så vel som nyrer.

Bekhterevs sykdom

annen form for leddgikt som angriper først og fremst ryggraden er Bekhterevs sykdom. Det kan også påvirke hofter, skuldre og knær, og kan påvirke ikke bare beinvev, men også sener og leddbånd rundt leddene.
Andre typer leddgikt

Other mindre vet inkludere typer leddgikt bursitt, fibromyalgi, psoriasis artritt, reaktiv artritt og sklerodermi.

Bursitt er preget av en betennelse i bursae, eller små, væskefylte blærer som linje leddene og kan dempe bein mot hverandre. . Bursitt resulterer i smerter, ømhet og et begrenset utvalg av bevegelse

Fibromyalgi er forårsaket av smerter og stivhet som støtter leddene - spesielt sener og leddbånd. Det rammer oftest muskler og sener i nakke, rygg, hofter og skuldre.

Psoriatric artritt er en skalering hud uorden og påvirker negler, tåneglene og leddene på slutten av fingrene.

reaktiv artritt er en sekundær type infeksjon som oppstår under sykdommer i urinveiene og tarmen og kan også føre til en rekke øyeproblemer, hudsykdommer og sår i munnen.

sklerose, som revmatoid artritt , er en autoimmun sykdom som påvirker ikke bare leddene, men også huden og blodkarene ved å produsere overflødig kollagen, et fibermateriale finnes i mange organer.

helse

· Hva er årsaken til angst og hva du kan gjøre med det 
· Slik finner du ut Primary & Secondary helseforsikring dekning 
· Hva er i en First Aid Box ? 
· Kan veggedyr spres fra person til person ? 
· Om Picture Exchange-Communication System 
· Fastende blodsukker tester 
· Bivirkninger av ekstern stråling 
· Nuphedrine Side Effects 
· Hva er Sedasjon Dentistry 
· Hvordan fremme et sunt Lifestyle