Vanlige Hodeskader

Hodeskader, også kalt hodeskade, dekker et bredt spekter av skader på hodebunnen, skallen eller hjernen. De fleste skade på hodet er ganske små, selv om et hode viklet med en rift vil blø voldsomt på grunn av antallet av kapillarer i vevet som sender blodet å ernære hjernen. I en nødsituasjon, hvis du ikke er sikker på om traumer er stor, ringe legevakt (i USA ringe 911) og fortelle dem hva som skjedde. Noen hodeskade er svært alvorlig, hvis ikke livstruende, selv om det kanskje ikke virker sånn ved første øyekast. Åpen og lukket hodeskade
p Det er to generelle typer hodeskade: åpne og lukkede. En lukket hodeskade, også referert til som "ikke-missilet," er der skallen ikke skades, men hjernen saken er. Hva som skjer er at hodet er brutalt hardt nok til at hjernen rister rundt og påvirker skallen, noe som kan føre til forvirring, kramper og død. Omvendt, åpne hodet sår er der skaden eller et objekt har brutt bein i skallen og muligens den saken under, forårsaker skade på hjernen.
Knall og fall
< p> En mindre hodeskade er oftest forårsaket av et slag mot hodet, og du kan se en kul på hodet eller blåmerker på skadestedet. Hvis hodebunnen er opprevet eller kuttes, vil det blø betydelig, og det kan se mer skremmende enn det generelt er. Selv om alle hodeskader er forskjellige, kan symptomer er svimmelhet, en svak hodepine, kvalme eller oppkast, blinkende lys på i kollisjonsøyeblikket, og endringer i humør. Ingen behandling er vanligvis nødvendig (med mulig unntak av masker for hodebunnen sår), men det er viktig å se offer for en mindre hodeskade nøye, som mer alvorlige symptomer kan ikke vise seg for en dag eller to.

hjernerystelse

En hjernerystelse er vanligvis forårsaket av et hardt slag mot hodet. Selv om det ikke trenger å inkludere tap av bevissthet, kan en hjernerystelse variere fra mild til alvorlig. Vanligvis, de to symptomene som er mest utbredt er tap av hukommelse (amnesi) og forvirring. Andre symptomer kan være hodepine, svimmelhet og øresus. Det er en myte at ofre for hjernerystelse må holde seg våken i 24 timer eller risiko død, men det er fornuftig å overvåke offeret til å sørge for at forsinkede symptomer, som for eksempel problemer med konsentrasjon, gjør pustevansker, søvnløshet og problemer med minnet, ikke oppstår . Skulle disse symptomene oppstår, skal offeret bli tatt med til legen eller legevakten for undersøkelse.
Penetrating hodeskade

Penetrating eller åpne hodeskader er når offeret har blitt truffet med et objekt (generelt ved høy hastighet) som trenger gjennom skallen og gjør skade på hjernen. Som oftest er dette et resultat av en automatisk ulykke, kule-til hodet eller bli truffet i hodet med en skarp gjenstand på en slik måte som for å påvirke både skallen og hjernen. I tilfeller med alvorlig hodeskade, skal offeret bli tatt umiddelbart til legevakten. Ifølge en undersøkelse gjort av Southern California Injury Prevention Research Center, er en gjennomtrengende hjerneskade seks ganger mer sannsynlig å være dødelig enn en lukket hodeskade.
Langtidseffekter

Selv ikke to hjerneskader er identiske, og hver hodeskade er spesifikke for de forhold samt pasienten, viser Mount Sinai Medical Center (MSMC) noen av de mer typiske langsiktige effekter. Disse kan omfatte kognitiv funksjon, for eksempel problemløsning ferdigheter, endringer i personlighet, humørsvingninger og emosjonelle lidelser og mild til alvorlig hukommelsestap. Pasienten kan oppleve anfall, problemer med balanse og svimmelhet, endringer i syn og hørsel og alvorlig depresjon.

helse

· Allergi og ditt hjem 
· Ess som test-Hvordan og hvorfor du vil unngå dårlig studie vaner 
· Om Oil of Wintergreen Products 
· Prostata Seed Implant Strålingssikkerhet 
· Hva Hodeskader er forårsaket av Head-on bilulykker? 
· Slik unngår du at en UTI under graviditet 
· Årsaker til canker Sår 
· Diett for å kontrollere diabetes 
· Hva er Niravam ? 
· Acid Reflux Symptomer hos spedbarn