Typer av tannfyllingsmaterialer

Dental fyllinger er nødvendig når et hulrom er til stede. Typer av tannfyllinger, metoder og koster all varierer avhengig av den konkrete saken og tannlegen utfører prosedyren. Typer

American Dental Association navnene to typer tannfyllingsmaterialer. Den første typen er et amalgam fylling. Tannfyllinger har vært brukt i en lengre tidsperiode, og ifølge Ada.org er laget av kvikksølv, sølv, tinn, kobber og noen ganger andre metalliske materialer. Amalgamfyllinger er sølvfarget. Den andre typen av fylling er et kompositt-eller harpiks fylling. De er laget av en kombinasjon av glass eller kvarts filler i en harpiks, og er tann farget.
Pros

Selv om disse fyllingsmaterialer er brukt til samme formål, det er noen fordeler med å bruke enten amalgam eller kompositt fyllinger. The American Dental Association lister en rekke argumenter for å bruke amalgamfyllinger. Disse pros inkluderer det faktum at amalgam er den mest undersøkt og testet fyllmateriale, og er holdbar, lett å bruke, meget motstandsdyktig mot slitasje og billig. Amalgamfyllinger er også i stand til å tåle høye tygge belastninger, så er de nyttige for å fylle jekslene, de tenner som mottar de høyeste tygge belastninger. Amalgam er også tålmodig vennlig, noe som resulterer i svært få allergiske reaksjoner. Pros å bruke kompositt fyllinger, som er oppført av Ada.org, omfatter god holdbarhet, motstand mot brudd og mindre tann struktur fjerning;. Komposittfyllinger er også mindre synlige og kan limes

Cons

The American Dental Association viser også imot å bruke både amalgam og kompositt fyllinger. Ulemper av amalgamfyllinger, er kortvarig følsomhet etter fyllingen er ferdig, fjernes mer tannstruktur å plassere fylling, og den unaturlige sølvfarge som er merkbar når munnen er åpen. En con å bruke kompositter er en lengre tid for fylling plassering, på grunn av kravet om en helt ren og tørr arbeidsområde ved plassering av fyllet. Komposittfyllinger kan også beis og bli misfarget over tid.
Cost

Kostnaden for amalgam og kompositt fyllinger er ganske lik. Ada.org rapporterer at kostnaden er avhengig av materialet som brukes, størrelsen av fyllet, og den teknikk som brukes av tannlegen. Andre faktorer er hva tannlegen kostnader for sine tjenester, og mengden av dekning fra pasientens forsikringsselskap.
Prevention

forebygge hull i tennene oppstår krever riktig dental hygiene. The American Dental Association anbefaler å pusse tennene minst to ganger om dagen, sammen med tanntråd daglig. Den ADA anbefaler også tannbørste erstatning hver 3-4 måneder, spise et sunt kosthold og å besøke en tannlege på en jevnlig basis.

helse

· Hold deg i form med en nyttårsforsett 
· Hvordan Trygg redusere kroppsfett 
· Air Sanitizer Hjelper bekjempe influensa og holde seg frisk 
· Rekonvalesent Plikter 
· The Magic En personlig trener kan gjøre for kroppen din 
· Hvordan bygge en liten Handicap Ramp i Garage
· Hvordan oppnå Serenity 
· Kronisk Migrene hos barn 
· Årsaker og forebygging metoder for overdreven svette 
· Hvordan du skal tolke Feilfelt