Hva er de fire typer lipoproteiner?

Etter lipider er fordøyd, blir de fraktet med lipoproteiner i hele kroppen, forsyne cellene med fett de trenger for å drive virksomhet som fremmer normal vekst, reproduksjon og cellefunksjon. Det er fire forskjellige lipoproteiner, hver med en bestemt "jobb" å gjøre. Chylomicrons

Chylomikroner er den største og tetteste lipoprotein. Chylomicrons inn i lymfesystemet og reise i hele kroppen, bryte ned og blir mindre som triglyserider er løsrevet fra kylomikron og distribuert til celler og adipose nettsteder. Mest saken i chylomicrons brukes i løpet av denne prosessen, og de resterende saken i kylomikron tilbake til leveren og resirkuleres som mer triglyserid eller settes inn i en annen lipoprotein.
Med svært lav tetthet lipoproteiner

Very low-density lipoprotein (VLDL) reise i hele kroppen. VLDLs har en mindre konsentrasjon av fett til proteinet ved begynnelsen, med mer protein enn fett. Imidlertid, mens de reiser seg i hele kroppen og avgir materiale, konsentrasjonen av kolesterol til protein øker, og de i hovedsak blitt lipoproteiner med lav tetthet (LDL) når de øker deres konsentrasjon av fett til protein nok.


low-density lipoprotein

Low-density lipoproteiner, eller LDLs, transport kolesterol å fylle celle kolesterol forsyning. LDLs blir deretter lysert i leveren og skilles ut i galleblæren og tarmsystemet for avfall. Overskytende LDLs i blodet kan bryte ned og slipp kolesterol i blodet, forårsaker plaquing av arteries. En høy andel av LDLs til HDL er mer enn 4 til 1, mens en normal forholdet er rundt 3 til 1.. |
High-density lipoproteiner

High-density lipoproteiner (HDL) transport overflødig kolesterol ut av blodet og bringe det inn i leveren, hvor det er ødelagt eller resirkuleres. HDL blir sett på som "sunn" lipoproteiner på grunn av deres "jobb" med å fjerne kolesterol ut av blodet.
Lipoprotein Struktur

En typisk lipoprotein inneholder triglyserider og kolesterol på innsiden, omgitt av fosfolipider, med proteiner som dekker utsiden.

helse

· Hva er Betydelig Emfysem? 
· Hva er årsaken til Stutter I Enkeltpersoner? 
· Hvordan bli kvitt flått som har gravde Under the Skin 
· Hva er RDW på en blodprøve? 
· Longevity And Living Nutrition fra andre kulturer Around The World 
· Prunella Vulgaris rettsmidler 
· Hvordan finne Vegetar Vitaminer 
· The Best Stop Snorking rettsmidler 
· Gastric refluks Diet 
· Ryggproblemer