Forskjellen mellom CPT Koder & ICD9 Codes

International Classification of Diseases-niende revisjon (ICD-9) og strøm prosessuelle terminologi (CPT) er koding systemer som brukes til fakturering i medisinske fasiliteter. Selv om begge er nødvendig, er det noen forskjeller i hvordan hvert sett med koder bør brukes. Diagnoser

En diagnose refererer til hva som er galt med en pasient. Etter hvert møte for medisinsk behandling, vil legen tildele en eller flere diagnosekoder. De riktige kodene er funnet i en nåværende ICD-9 bok.
Prosedyrer

En prosedyre koden er forskjellig fra en diagnose kode. Prosedyren koden beskriver hva som ble gjort til pasienten på møtet. Prosedyren koden finner du i CPT manualen.
HCPCS

Healthcare vanlig prosedyre kodesystem (HCPCS) er en del av CPT koding. Det er ingen tilsvarende for HCPCS koding i ICD manualen. Siden koding har blitt "mer kompleks og omfattende," ifølge en HCPCS manuell, disse kodene fokus på medisiner og utstyr, for eksempel rullestoler og puste maskiner, der en pasient må bli fakturert for når varene er bestilt av en lege.

Finne Codes

Både CPT og ICD-koder kan finnes en alfabetisk indeks. Den alfabetiske indeksen er den primære metode for å identifisere ICD-koder, mens CPT koder er best funnet ved å se opp kroppen systemet der inngrepet ble utført.
Vanskelighetsgrad

Selv diskuteres, kan CPT koding være mye mer intrikate enn ICD koding. Hvis det gis en nøyaktig ICD-kode, som atypisk brystsmerter, er det bare en diagnose: 786,59. I CPT koding, er det ofte mer arbeid som må gjøres for å bestemme en kode. Hvis bedt om å fakturere en ny pasient for et hjemmebesøk, vil coder først må finne ut hvor mye tid legen brukt med pasienten, hvor mange kroppens systemer legen undersøkt og hvor mye tid legen brukte beslutninger om pasienten. Først etter all denne informasjonen er innhentet kan riktig kode velges. CPT delen har også modifikatorer å indikere spesielle omstendigheter (som to operasjoner utført på samme dag). Det er ingen modifikatorer i ICD koding.

helse

· Hvordan skrive en Behavior Modification Treatment Plan 
· Alkoholholdige Skrumplever Symptomer 
· Hvordan behandle Bells parese Med Acupunture 
· Medisinske årsaker til depresjon 
· Bryst Biopsi Komplikasjoner 
· Progressiv multifokal leukoencefalopati Symptomer 
· Hva er Medicare Donut Hole ? 
· Pusteøvelser for å kontrollere blodtrykket 
· Energi Kosttilskudd for kvinner 
· Slik unngår du at angstanfall