Beskrivelse av hvordan ICD-9 er organisert

Selv om ICD-9 koding systemet først kom i bruk som en måte å samle statistikk om sykdommer, skader og dødsårsaker, medisinske tilbydere nå bruke disse tallkoder for å fakturere forsikringsselskaper. ICD-9, eller International Classification of Diseases, niende Revisjon, er organisert i en tre-volum sett av bøker. Programmerere ser opp diagnostisert forhold i det andre bindet først, som arrangerer alfabetisk. Så de ser i Volume 1 for mer detaljerte koding instruksjoner. Strukturen i ICD-9 koder

Komplett ICD-9 koder er fem sifre. De første tre sifrene representerer kategori, eller generell beskrivelse, av sykdommen, og følges av et desimalpunkt. Den neste sifferet etter kommaet er underkategori av denne sykdommen, og den femte og siste sifferet er et sub-klassifisering som legger mer detalj. For eksempel er 715 kategori, "osteoartritt". "Lokalisert primær artrose" er 715,1, og 715,14 er
Volume 1 "Lokalisert primær artrose i hånd.": Tabular Liste over sykdommer og skader

Volume 1 lister kodene for sykdom og skader i tabellform, eller numerisk rekkefølge. Den har 17 kapitler, som hver inneholder et utvalg av de tresifrede kategorier. Hvert kapittel dekker et bredt gruppering av sykdommer eller sykdommer som påvirker en bestemt kroppsdel ​​system. Kapitlene er videre brutt ned i seksjoner, som er mindre områder av kategorier.

Hvert tresifret kategori er oppført sammen med sin beskrivelse i medisinsk terminologi. Programmerere finner alle de koder og beskrivelser for beslektede underkategorier og sub-klassifikasjoner i innrykket listen under hver kategori. Noen kategorier er ekstra koding instruksjoner som ikke finnes i bind to.

Vedlegg i bind 1 har tilleggsopplysninger for å hjelpe programmerere, for eksempel beskrivelser av ulike former for kreft eller typer av arbeidsulykker. Det er også to delene av spesielle alfanumeriske koder:. V-koder, som beskriver årsakene til legebesøk som ikke er direkte relatert til en sykdom, som for eksempel innsjekking ups, og E-koder, som gir ekstra informasjon om årsakene til skade eller forgiftning

Volume 2: Alfabetisk indeks av sykdommer og skader

Oppføringene i Volume 2 er ordnet alfabetisk etter de medisinske termer, med kodene nedenfor. Den alphabetizing er brev-by-brev i stedet for ord-for-ord. Programmerere slå opp termer som er i legenes rapporter eller pasientenes diagrammer i dette volumet første. Den inneholder de samme kategoriene som Volume 1, som er oppført i fet skrift, med de samme underkategorier innrykket nedenfor i vanlig type. Men det er fortsatt nødvendig å verifisere kodingen i Volume 1.

Volume 2 har også alfabetiske lister over E-koder, en for kjemikalier og stoffer som forårsake forgiftning og en for årsakene til skade.


Volume 3: Tabular List og Alfabetisk Index of Prosedyrer

Volume 3 er som en kombinasjon av Volumene 1 og 2, men for prosessuelle koder i stedet for sykdom koder. Disse kodene gå inn i en egen plass på sykehuset fakturering former, og beskrive omsorg gitt til inneliggende pasienter på sykehus. De er fire-sifret kode, organisert i tabellform delen av boken i henhold til kroppen systemet de involverer. Medisinsk programmerere bruke et annet kodesystem for polikliniske prosedyrer i legenes kontorer som ikke er en del av ICD-9.

helse

· Hva kan forhindre rynker? 
· Hvordan å behandle depresjon med akupunktur 
· 5 typer av akne behandling som kan behandle Adult Acne 
· Skriftlige standarder og prosedyrer for en medisinsk praksis 
· Ting som måler blodsukkernivået 
· Naturlige måter å rense falske tenner 
· Hvordan lære et barn å bruke krykker 
· Årsaker til hjertearytmier 
· Juvenile Alkoholisme 
· Hvordan å stoppe håravfall nå