Om å bruke Zyprexa for depresjon

Zyprexa, også kjent som Olanzapin, Zalasta, Zyprexa Zydis, og Zolafren, er en anti-psykotisk brukes til å behandle schizofreni og bipolar lidelse. Hvis du opplever symptomer på schizofreni eller bipolar lidelse og er ikke reagerer på din nåværende medisinering, kan det være lurt å spørre legen din om Zyprexa. Zyprexa er ikke FDA-godkjent for behandling av depresjon, men har blitt gitt til pasienter som ikke har respondert på andre antidepressiva for å se om de kan ha udiagnostisert bipolar lidelse. Zyprexa er bare tilgjengelig med en resept fra legen din. Historie

I 2005 lanserte National Institute of Mental Health en rapport som sier at mange pasienter som tok Zyprexa erfaren vektøkning og risiko for diabetes. Zyprexa ble godkjent av FDA for å behandle schizofreni i 1996, bipolar lidelse i 2004, og depressive episoder forbundet med bipolar lidelse i forbindelse med stoffet Symbyax i 2003.
Betydning
< p> Zyprexa er lik Clozapine, en annen anti-psykotisk brukes for å behandle schizofreni. Zyprexa er tilgjengelig i oppløselige tabletter, piller og hurtigvirkende injeksjoner. Zyprexa er en sederende medisiner, så det er vanligvis foreslått av leger skal tas en gang daglig, før sengetid. Zyprexa har vært brukt for å behandle demens algoritmeoppdatering, anoreksi, Tourettes syndrom og depressive symptomer forbundet med bipolar lidelse. Imidlertid er Zyprexa ikke godkjent av FDA for å bli tatt utelukkende for depresjon unntatt i forbindelse med fluoksetin, et antidepressivum bedre kjent som Prozac.

Effekter

bivirkninger forbundet med å ta Zyprexa omfatter lavt blodtrykk, svekket tenkning og dømmekraft, kramper, problemer med å svelge, irritasjon, søvnløshet, sedasjon, aggressivitet, svimmelhet, vektøkning, diabetes, økt appetitt, rennende nese, ubesvarte perioder, mangel på følelser eller apati , svekket tenkning eller motoriske ferdigheter, svekket respons på sanser og nedsatt romlig anerkjennelse. Hvis du opplever en bivirkning, og finner det forstyrrende, snakk med legen din.
Fordeler

På tredje internasjonale konferansen om bipolar lidelse i Pittsburgh, var en studie rapportert der en gruppe av bipolar pasienter som tar Zyprexa hadde opplevd lindring av depressive symptomer i forbindelse med å ta stoffet. Dette er imidlertid ikke betyr at Zyprexa kan behandles utelukkende for depresjon. Zyprexa vil kun forskrives hvis du opplever bipolar lidelse eller schizofreni i forbindelse med depresjon, en annen resept som Prozac kan brukes i forbindelse med Zyprexa
Warning

. Zyprexa er kjent for å forårsake diabetes. Hvis du opplever symptomer på diabetes, inkludert hyppig vannlating, sterk tørste, besvimelse, uskarpt syn, overdreven vekttap eller irritabilitet, se en lege så snart som mulig. Det er rapportert at 90 prosent av Zyprexa brukerne opplever vektøkning eller økt appetitt, men sjekk med legen din for å se om økt appetitt kan skyldes utbruddet av diabetes. Hvis du opplever noen forstyrrende eller forstyrrende bivirkninger på grunn av Zyprexa, snakk med legen din umiddelbart om å justere dosen eller prøve et alternativ medisin.

helse

· HLR Practice spørsmål 
· Mental Health Care for mennesker som lever med HIV 
· Slik finner du ut hvis du har kronisk neseblødning 
· Stroke Tilstand & Symptomer 
· Applesauce kur for acid reflux 
· Hvordan behandle inkontinens med alternative rettsmidler 
· Hvordan Adult bukseseler arbeid? 
· Pediatric Reflux Symptomer 
· Akupressur punkter for å unngå Crying 
· Hvordan kuttet for å passe en stomi posen