Typer og årsaker til naturkatastrofer

Naturkatastrofer skjer over hele verden og varierer i effekt. Noen naturkatastrofer knapt gjøre noen skade, og andre kan drepe hundrevis eller tusenvis av mennesker. Fordi de er alltid et resultat av naturlige årsaker, er det ingen måte å hindre en av disse hendelsene. Beredskap er den beste måten å riktig bekjempe en naturkatastrofe. Tornado

En tornado oppstår på overflaten av jordens land som følge av fuktighet i den lavere atmosfæren kombinere med vind hagesaks. Spinning kommer i form av downdrafts og oppdriften, men den voldsomme hastigheten er vanligvis på grunn av raske endringer i luften (som tørr luft plutselig blir veldig kul). Når luftmassen er ustabil og stormene kommer gjennom et område, en tornado resulterer ofte. Grunnen fleste tornadoer forekommer i Midtvesten i USA er fordi tropiske vinder fra sør Gulf flytte opp for å møte de kule vinder Canadas nord. Når de kolliderer i midten, er det vanligvis et sted rundt Kansas eller Nebraska (selv om tornadoer kan oppstå hvor som helst hvis forholdene ligger til rette, de er vanligvis ikke så alvorlig i andre regioner).
Jordskjelv
med

Voldsomme skjelv av jordens overflate er et resultat av jordskjelv, som er forårsaket av forskyvning av jordens tektoniske plater og feil linjer under overflaten. Når jordens temperaturendringer, dette fører til bevegelse av rock og plater i jordens mantel. Dette skjer over hele kloden, men noen påkjenninger er mer alvorlig i enkelte områder. Deler av verden som opplever flere jordskjelv vanligvis gjør det fordi platene under dem er mer skjør og svak. I Stillehavet, er det Ring of Fire som strekker seg opp og ned langs kysten av Nord-Amerika og Sør-Amerika, og fortsetter over til Japan og ned til øst for Australia. Vulkanutbrudd oppstår for lignende grunner, ved at aktiviteten skjer under overflaten av jorden forårsaker stress og plutselig utløsning av smeltet stein.
Hurricane

Også kjent som en tropisk syklon eller tyfon, orkaner er voldsomme stormer som oppstår ut av havet bredder. Sterk vind er produsert av vann som er fordampet fra en havets overflate i et lavtrykks-område. Dette fører også til en spiral effekt, som skyter fart jo mer kondens det samler. Minimal orkaner har vinder ca 75 mph (kategori 1), men de mest katastrofale stormer vil blåse mer enn 155 mph (kategori 5). Når en orkan treffer land, det begynner å kjøle, og sakte, men dette er det punktet hvor en orkan gjør sitt mest skade. Ødeleggelse av trær, biler og bygninger er sannsynlig i tilfelle av en orkan.

helse

· Rydd skapet ditt 
· Hvordan gjenkjenne symptomer på anoreksi 
· Hvordan redusere eye strain fra lysstoffrør 
· Typer fallsikring Seler 
· Lastebilsjåfør Medical Card Krav 
· Får du gjøre Vekt i overgangsalderen 
· Farene forbundet med defibrillatorer 
· Legers Råd om Surviving leverkreft 
· Lifecell Cream anmeldelse Finn ut hvordan Lifecell Cream kan fjerne år fra ansi…
· Rapsolje Side Effects