Hva som forårsaker etseskader ?

Etseskader er de som er forårsaket av etsende stoffer . Kjemikalier som enten er ekstremt surt eller ekstremt alkalisk kan være etsende på hud og annet vev . Innånding eller inntak av etsende stoffer kan forårsake kjemiske brannsår inne i kroppen. En kjemisk forbrenning skal skylles med vann umiddelbart og innpakket i steril kompress . Husholdningenes Syrer

Flere husholdningsprodukter inneholder etsende syre som kan gi etseskader . Eddiksyre , for eksempel , er til stede i hårfarger og styling produkter , samt noen desinfeksjonsmidler. Saltsyre og svovelsyre syrer er til stede i toalett og avløp rengjøringsmidler .
Husholdningenes Baser

Vaskemidler og rengjøringsmidler vanligvis inneholder noen svært alkaliske kjemikalier som kan være etsende. Stekeovnrengjøring for eksempel inneholder natrium -eller kalium- hydroksyd. Ammoniakk og fosfater er til stede i vaske-og rengjøringsmidler . Klorin er et etsende alkalisk stoff som vil forårsake etseskader .

Andre

Andre sure stoffer som kan forårsake etseskader inkluderer flussyre , som er til stede i rustfjernere og fliser rengjøringsmidler og er svært farlig . Maursyre i modell lim og salpetersyre , som brukes i metall- gravering , kan også forårsake kjemiske brannsår . Andre etsende baser inkluderer sement blanding som inneholder kalk ( kalsiumoksid ) , og kalsium hypokloritt , som er til stede i bassenget klor.

helse

· Hvordan åpne en steril pakke 
· Skin Cancer Utbredelse & Typer 
· Polident Instruksjoner 
· Hvordan Trygg redusere kroppsfett 
· ELISA Kits for Food & Feed Safety 
· Hjem rette for Tretthet 
· Fordeler og ulemper med Salver 
· Industrial X - Ray Utstyr Sikkerhet 
· Forskjellen mellom en bihulebetennelse & A Cold 
· Fasciola Blåveis Life Cycle