Beskrivelse av kuleledd

Menneskekroppen består av geniale mekanismer for bevegelse. En av de mest kritiske er kuleledd. Denne mekanismen gir et utvalg av bevegelse i nesten alle retninger. Men fordi det er en så allsidig felles og brukes mye i hverdagslige handlinger det er utsatt for skade. Disse skadene kan føre til vedvarende smerte, mangel på mobilitet og begrensninger til aktivitet. Hvilke Leddene er ball og socket ledd?

Hofte, ankel og skulder er alle ball og socket ledd som tillater bevegelse i nesten alle retninger. Skulderen er det mest fleksible for disse tre ledd, mens den hofte er den mest stabile, ifølge Innerbody.com. Ankelleddet er den mest delikate.
Mechanism av kuleledd

kuleledd består av en kopp-lignende bein socket som omslutter kuleformet, avrundet ende av den tilstøtende ben. En foring av brusk bidrar til å holde ball-formet joint fast i kontakten. Det er holdt sammen med leddbånd og sener og omgitt av slimpose som inneholder smørende væske som gjør at leddene til å bevege seg uanstrengt og uten skader. Som mennesker alder, er imidlertid mindre av den smørende væske som produseres, og normal slitasje av to bein rubbing sammen kan forårsake varierende grad av skade.

Problemer med ball og socket ledd
med

Mange skader og sykdommer kan føre til dysfunksjon av ballen og socket, som fører til smerter og immobilitet. Osteoartritt, en degenerativ sykdom som følger med aldring, er en av de mest vanlige problemene med kule og leddskål leddene. Anslagsplaten kan forhindre heve armen over hodet. Tilbakevendende forvridning kan også forekomme i skulderleddet når bindevevet ikke holde ballen i socket joint, ifølge University of Iowa nettsted på skulder skader. Hofteleddet kan bli betent eller skadet forårsaker kroniske smerter.
Behandling av kuleledd Problemer

Behandling av ball og socket felles skader og sykdommer kan variere fra resten , varme og fysioterapi for å fullføre utskifting av leddet for avanserte tilfeller. Noen tilfeller krever avstiving av ledd. En rekke operasjoner er gjort for å reparere vev for å stabilisere leddet. Disse krever begrensning av aktivitet i noen tid etter operasjonen for å tillate felles vev for å gro skikkelig. Fysioterapi er vanligvis nødvendig etter operasjonen.
Kuleledd Replacement

sykdom eller skade av ballen og socket ledd kan utvikle seg i den grad at leddet må være erstattes. Skifte leddene med titan eller kobolt /krom med polyetylen materialer har en høy grad av suksess. Hofte og skulder erstatning kirurgi er rutine over hele verden, men vellykket ankel erstatning kirurgi har ikke eksistert så lenge, og har hatt en mer ujevn posten. Leddgikt Insight sier operasjonen ser ut til å ha en kortere levetid hos yngre mennesker og at ankelen erstatning generelt anbefales ikke hos pasienter yngre enn 50 år.

helse

· Om Blodpropp 
· Opprettholde en god First Aid Kit 
· OTC Astma Relief 
· Emosjonelle grunner for Leder Congestion 
· Tips for Aktuelt Oxygen Therapy 
· Veibeskrivelse for Advance Pro Whitening Strips 
· Diett for Hep C Pasienter 
· Diett for Healing Burnt Skin 
· Hvor Finner Gynecomastia Hjelp Raskt 
· Typer støv masker