Humanpatogene Sykdommer

Sykdomsfremkallende sykdommer er de som følge av sykdomsfremkallende agenter eller "patogener," hvis navn kommer fra gresk ord som betyr "å gi opphav til lidelse." Det finnes flere hovedtyper av patogen, inkludert virus, bakterier, sopp og prioner, som hver fører til en lang rekke forhold. Forstå patogenesen gir leger og forskere innsikt i hvordan å behandle og forebygge /dempe spredningen av disse forholdene. Betydning

humanpatogene sykdommer er en viktig dødsårsak verden over. De kan forårsake alvorlig ubehag, dvelende effekter og til og med langsiktige helsemessige problemer (for eksempel virus-linked kreft) for smittede personer. Patogener har vært årsaken til de store pandemier slik som "Black Plague" og den beryktede 1918 influensaepidemi. Grupper som Verdens helseorganisasjon (WHO) holde oversikt over fordeling og effekter av smittsomme sykdommer.
Underkategorier av patogener

Menneskelige patogener kan deles inn i en rekke kategorier, som inkluderer virus, bakterier, sopp og prioner. Virus er smittestoffer som er sammensatt av genetisk informasjon (DNA eller RNA), et proteinbelegg og noen ganger et beskyttende membran. Virus integrere seg inn i vertsceller, og derved overtar funksjonen av cellen ettersom virus er i stand til å formere seg på egen hånd. Bakterier er encellede organismer, er mange av dem finnes naturlig i det menneskelige systemet, kan det føre til sykdommer. Fungi, som kan være både encellede og flercellede, skiller seg fra både planter og dyr, og kan føre til en rekke sykdommer. Prioner er variant former for proteiner som har blitt misfolded (kjemisk identisk med, men formet annerledes enn vanlige proteiner). Prions forårsake sykdom ved å forårsake andre proteiner i den lidende hjernen til å også bli misfolded, som fører til hjerneskade og andre symptomer.

Typer

Viral sykdommer kan være svært vanskelig å behandle fordi virus ikke er levende, og så kan ikke bli utryddet med eksisterende medisiner. Alvorlige virusinfeksjoner omfatter HIV, influensa, hepatitt, rabies og røde hunder.

Den vanligste bakterielle patogen hos mennesker er tuberkulose. Andre er klamydia, E. coli, legionella, listeria og salmonella.

Sopp forårsake tilstander som fotsopp, jock kløe og mer alvorlige sykdommer som trost og Pneumocystis, som kan føre til en alvorlig type lungebetennelse hos mennesker med nedsatt immunforsvar.

Alle prionsykdommer er botemiddel og dødelig. De inkluderer Creutzfeldt-Jakobs sykdom og Kuru. Prions føre til utvikling av plakk i hjernen. Prionsykdommer, som alle helhet, er kjent som spongiform encefalopati.
Identifikasjon

diagnostisering og behandling av en sykdomsfremkallende sykdom, er det viktig å identifisere både generisk type av patogen (bakterie, virus, etc.) og den spesifikke patogen (dens arter, underarter, stamme, etc.) for å riktig behandle syke og andre som kan ha kommet i kontakt med smittet person. Dette er fordi ikke alle patogener svare på samme behandling, og fordi noen er mer virulente (forårsaker mer alvorlig sykdom) og mer smittsomt (mer lett spre) enn andre.
Forebygging /løsning

Riktig sanitær og andre sykdom-unngåelse tiltak, alt fra håndvask til vaksinasjon, brukes i forebygging av utvikling av sykdomsfremkallende sykdommer. Når en tilstand har utviklet innenfor en individuell og en diagnose er gitt, en rekke behandlinger er vurdert. Antibiotika er ofte effektive mot bakterielle infeksjoner, men har ingen effekt mot virus. Virusinfeksjoner er ofte behandlet ved å fokusere på symptomene i stedet for den underliggende sykdommen, selv om medisiner som kan bekjempe egenskapene til noen virus er blitt utviklet. Ett av problemene med å behandle fungale forhold er at sopp og menneskelige celler er mer like enn bakterier og virus er for mennesker. Ikke desto mindre en rekke anti-fungal stoffer er tilgjengelig. Forskere utvikler vaksiner mot noen kjente prionsykdommer også.

helse

· Labial Pain 
· Healthylife Magazine Launch Helse ressurs Nettsted 
· Hva får kroppen til å være sure? 
· Timex Ironman Hjerte Monitor - Den raskeste måten å vekttap mål i dag 
· Bruker for Nexium 
· Hvordan Stopp Substance Abuse 
· Fordeler Of The Green Smoke elektroniske sigaretten 
· Detox Foot Massage 
· Faren for Lead In Your drikke vann fra springen 
· The Best Low-Fat dietter