Livmorhalskreft Prognose

Livmorhalskreft refererer til kreft som oppstår i livmorhalsen. Livmorhalsen er den delen av den reproduktive system som forbinder øvre livmoren (der fostre vokse og utvikle seg) med fødselskanalen (der fosteret reiser under fødselen prosessen). Livmorhalsen består av tre atskilte deler: den første, den endocervix, ligger ved siden av livmoren. Den andre, den exocervix, ligger ved siden av vagina. Den tredje, transformasjonen sonen, forbinder de to deler av livmorhalsen. Flertallet av livmorhalskreft oppstår i transformasjon sone. De fleste tilfeller av livmorhalskreft begynne med forstadier til celleforandringer. Disse forstadier celleforandringer er ofte forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV. HPV er en sykdom som overføres gjennom genital kontakt med en infisert person. HPV kan diagnostiseres ved en enkel blodprøve, og det er nå en vaksine for viruset. De forstadier endringer kan også bli oppdaget på et svært tidlig stadium av årlige celleprøver, og vanligvis behandlet før livmorhalskreft utvikler seg. Livmorhalskreft er ansett å være en saktevoksende kreft. Stadier av livmorhalskreft

Som alle krefttyper, avhenger prognosen på scenen av kreft. Stage jeg livmorhalskreft har en mye høyere overlevelse enn Stage IV livmorhalskreft. Livmorhalskreft er iscenesatt ved hjelp av et system skapt av International Federation of gynekologi og obstetrikk, kalt FIGO system. Iscenesettelse er basert på en fysisk undersøkelse av livmorhalsen av en lege, så vel som andre tester, inkludert en Proctoscopy og cystoskopi for å vurdere omfanget av veksten av kreft celler i livmorhalsen.
Stage 0

Livmorhalskreft klassifisert som Stage 0 er generelt ansett for å være svært lett å behandle. Stage 0 livmorhalskreft er diagnostisert når kreft celler er funnet på bare overflaten ytre lag av celler lining livmorhalsen. Kreftcellene har ennå ikke vokst inn i dypere vev på livmorhalsen. Overlevelse for stadium 0 livmorhalskreft er over 95 prosent, basert på fem-års overlevelse gitt av American Cancer Society.
Stage 1 Livmorhalskreft
< p> Det er to typer av livmorhalskreft som er klassifisert som stadium I: stadium IA, og scene IB. Både scenen IA og scene IB har to nivåer:. Stage IA1, Stage IA2 og scene IB1, og scene IB2

fem-års overlevelse for de med stadium IA livmorhalskreft er høyere enn 95 prosent. Stage IA er preget av kreft som faktisk har vokst utover det ytre laget av livmorhalsen er fôr inn i vev av livmorhalsen. Imidlertid er mengden av veksten meget liten, og at kreftcellene bare kan sees under et mikroskop. I fase I, har kreftcellene invadert et område mindre enn 3 mm dypt og 7mm bred. I trinn IA2, har kreftceller invadert et område mellom 3 og 5 mm dyp, og mindre enn 7 mm bred.

I trinn IB1 og IB2, har kreftceller dyrket store nok til å bli sett uten hjelp av en mikroskop. Stage IB1, som har en 90 prosent fem-års overlevelse, beskriver svulster mindre enn 4 cm store. IB2 Stage, som har mellom en 80 til 85 prosent fem-års overlevelse, er preget av svulster som kan sees uten hjelp av et mikroskop, som er større enn 4 cm.
Stage II Cervical Kreft

Livmorhalskreft som har kommet utover livmorhalsen og livmoren, men ennå ikke spredt seg til bekkenet veggen eller lavere skjeden anses å være Stage II. Stage II Livmorhalskreft har også en A og en B-scene, men overlevelse for begge er mellom 70 til 75 prosent. Stage IIA beskriver kreft som har spredd seg utover livmorhalsen, men ennå ikke invadert parametria (vev ved siden av livmorhalsen). Kreften kan ha spredd seg i den øvre vagina, men ikke den nedre vagina. Stadium IIB beskriver kreft som har spredt seg inn i vevet ved siden av livmorhalsen.
Stage III Livmorhalskreft

Stage III livmorhalskreft også har en A og en B-scene, selv om overlevelse for både Stage IIIA og IIIB er mellom 47 og 50 prosent. I trinn IIIA, kreft har invadert den nedre 1/3 av vagina. Det har ikke spredd seg til bekken veggen eller blokkert urinlederne. Hvis kreften har blokkert urinlederne eller spre seg til veggene i bekkenet, er kreft karakteriseres som Stage IIIB.
Stage IV Livmorhalskreft

Stage IV livmorhalskreft indikerer at kreften har spredd seg, eller metastasert, til deler av kroppen distinkt fra livmorhalsen. I Stage IVA, har kreften spredd seg til de nærmeste organer til livmorhalsen, inkludert blæren eller rektum. I fase IVB, har kreften spredt seg til organer utenfor bekken-området, deriblant lungene. Stage IV livmorhalskreft er ikke kureres. Strålebehandling er den eneste metoden for å forlenge overlevelse, men selv med strålebehandling fem-års overlevelse er rundt 20 til 30 prosent av pasientene.

helse

· Slik holder de Helvetesild Straight Når Reroofing
· Hvordan å plukke laktosefri Supper 
· Hvordan bygge Barnas Immunitet 
· Cane Spider Bites 
· Hjem rettsmidler for Wisdom Teeth fjerning 
· Fakta om HIV Testing 
· Sterke av Chiropractic behandling 
· Hvordan man skal oppnå varig vekttap del 2 
· Risikofaktorer for magesår 
· Hvordan Vista Vekttap kan hjelpe