Esophageal kreft overlevelse

Esophageal kreft påvirker spiserøret, og 16.000 nye tilfeller er identifisert med 14.000 dødsfall årlig. Kreftfaren danner stille, blir symptomatisk bare i senere stadier, som er den primære årsaken til den lave overlevelsen. Pasienter med GERD eller Barretts spiserør har høyere kreftfaren og kan ha nytte av regelmessig screening for forstadier til endringer. Typer

Den type esophageal kreft bestemmes av cellene berørt. Plateepitelkreft (SCC) påvirker plateepitelceller, og adenokarsinom er kreft som starter i slim-produserende celler. SCC rammer først og fremst afro-amerikanere, mens adenokarsinom rammer først og fremst kaukasiere.
Egenskaper

Symptomer på esophageal kreft inkluderer mat setter seg fast i halsen eller kommer tilbake opp, vondt å svelge, bryst eller rygg smerter, vekttap, dårlig fordøyelse og kronisk heshet.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for SCC er en historie av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) , røyking og alkoholbruk. For adenokarsinom kreftfaren, risikofaktorer er GERD og fedme.
Overlevelse

Nåværende overlevelse er 18 prosent for kaukasiere og 11 prosent for afroamerikanere. Den lave overlevelsen skyldes mangel på tidlige symptomer på esophageal kreft.
Historie

I 1960 var fem års overlevelse fire prosent for kaukasiere og 1 prosent for afro-amerikanere.
Geografi

Esophageal kreft er mer vanlig i Asia og Afrika enn i USA, med SCC er mest utbredt. I USA har adenokarsinom steget 2 prosent i året for kaukasiske menn, mens den for kaukasiske kvinner ikke har endret seg. SCC i afrikanske amerikanere er synkende.

helse

· Hvordan å screene for nyrekreft 
· Prognose for Hjerte Bypass 
· Hvordan kjøpe resirkulert papir plater 
· Hvordan Riktig Leptin Resistance 
· Hva er Akne Rosacea 
· Samme konsept går for affiliate markedsføring. 
· De metafysiske egenskaper Turkis 
· Remedy for sår skulder 
· Definisjon av total hofteprotese 
· Hva Hansker bør brukes for Polyuretan Spray?