Behandling for føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter

melanom er en dødelig form for hudkreft. Behandling er mye mer effektivt hvis kreften oppdages tidlig og fjernes med kirurgi. Føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter er mye vanskeligere å behandle. Føflekkreft som har spredt seg til fjerne lymfeknuter har en dårlig prognose. Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, bare fem til ti prosent av pasientene diagnosen føflekkreft som har spredd seg utover de lokale lymfeknuter overlever siste fem årene. Kirurgi

Kirurgi er vanligvis brukes til å behandle melanom og melanom som har spredd seg til lymfeknuter. Den primære kreftsvulsten er fjernet sammen med tilstøtende hud og regionale lymfeknuter. Fordi det er så høy risiko for at noen kreftceller igjen etter operasjonen, er flere behandlinger som stråling eller kjemoterapi gis vanligvis også. Fjerning av lymfeknuter kan forlate pasienten med nummenhet og hevelse, eller lymfødem.
Immunterapi

Immunterapi har den mest lovende for behandling av melanom i lymfeknuter i alle behandlinger i bruk i dag . Dette antas å være sant på grunn av de få tilfeller av spontan remisjon på posten. Shands Cancer Center sier leger tror de helbredelser skjedde på grunn av en immunrespons som avviste kreft som kan bli duplisert med immunterapi. Interferon og interleukin er to immunterapi legemidler som brukes i dag. Begge disse har betydelige bivirkninger som inkluderer lavt blodtrykk, kortpustethet, infeksjoner og hjertefeil.
Stråling

Stråling er ikke effektiv for alle typer melanom . Det fungerer best hos pasienter som har mindre svulster. Intern stråling, som innebærer implantere radioaktive frø inne i kroppen, blir brukt til å behandle melanom i øyet. Gamma kniv terapi, som bruker et presist fokusert gamma ray, brukes til å behandle kreften når den har spredd seg til hjernen.
Kjemoterapi

kjemoterapi brukes til å behandle melanom som har spredd seg til lymfeknuter. Det er noen ganger brukt i kombinasjon med immunterapi eller strålebehandling. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan ingen nåværende kjemoterapi narkotika kurere melanom. Kjemoterapi brukes til å bremse utviklingen av melanom og forlenge livet.
Palliativ behandling

Palliativ omsorg er gitt til pasienter med føflekkreft som har spredt over hele kroppen og kan ikke kureres. Målet med denne behandlingen er å lindre smerte og ubehag som best som mulig og forbedre kvaliteten på livet. Dette kan kreve strålebehandling, kjemoterapi eller kirurgi for å fjerne eller redusere smerte forårsaker svulster.

Referanser
  University of Florida Shands Cancer Center-Stage III melanom
  University of Maryland Medical Center-melanom Behandling
  National Cancer Institute-stadier av melanom

helse

· Hvordan behandle direkte Trauma til Breast 
· Homeopatisk medisin og nyresykdom 
· Slik lavere kroppsfett tre enkle trinn 
· Hva bør jeg forvente etter å ha tatt Plan B pillen? 
· Symptomer på Helvetesild hos voksne 
· Mens Sana I Corpore Sano, og Vice Versa 
· Best Svart Salve å bruke for hudkreft 
· Lung Cancer & Exercise 
· Hyperaktive Thyroid Symptomer 
· The Role of Pyruvate