Hva er funksjonen til blod Plasma?

Plasma er blodets flytende komponent, som ikke bare bærer blodcellene suspendert innenfor det (blodets cellulære komponent), men også fungerer som et transportsystem levere ulike materialer til og fra celler. Sammensetning

Plasma er faktisk en gul, halm-lignende farge, og mens det meste består av vann, inneholder andre komponenter som proteiner, salter, lipider og glukose.
nyttig Components

Plasma henter de materialene som er nødvendige for kroppens overlevelse fra slike organer som lever og tynntarm. Disse materialene, levert til cellene, er vanligvis resultatet av fordøyelsen: aminosyrer, glukose, mineralsalter, vitaminer, lipider, hormoner og ioner

Plasma er også viktig for kroppens forsvar, da den inneholder antistoffer. , antitoxins, og fibrin, en clotting agent som arbeider med blodplatene å helbrede sår.
skadelige komponenter

Sammen med vitale elementer, bærer plasma skadelige stoffer som for eksempel urea fra cellene til nyren, hvor det skilles ut i urinen. Det absorberer også karbondioksid som følge av åndedrett som hydrogen karbonat ioner, som returnerer til karbondioksid når kroppen puster.
Andre bruksområder

Plasma kan doneres via en prosessen kalles plasmaferese, der en maskin fjerner plasma fra giverens blod, og returnerer de hvite blodceller, røde blodceller og blodplater.

Donated plasma kan brukes som et immunglobulin til å behandle immun sykdom, for å hjelpe koagulasjon i blødningsforstyrrelser som hemofili, å behandle åndedrettsproblemer, og for å hjelpe den helbredende prosess i kirurgi og i behandling av alvorlige sår.
Misforståelse

Blodplasma er ikke å forveksles med den fysiske tilstand av materie som kalles plasma, som er ionisert gass og elektroner som vanligvis utgjør stjernene. Det er den fjerde tilstand av materie (i tillegg til væske, solid og gass) og faktisk den vanligste av de fire.

helse

· Løsninger for å hjelpe folk slutte å røyke 
· Hvordan effektivt miste vekt gjennom Lap Band Surgery 
· Mandlene Pain Relief 
· Hjemmelaget kosmetikk og hudpleie oppskrifter som du bør vite 
· Effekten av Silica Gel Når Gimp 
· Candida og din helse 
· Årsaker og risikofaktorer for hepatitt C 
· Er det virkelig Vekttap programmer som fungerer? 
· Hvordan reagere hvis en venns baby har Down Syndrom 
· Hvordan holde en Food Journal for diabetes