Hva gjør en Normal Stoma ut?

Ordet "stomi" er avledet fra det Greed ordet for munnen, "stomata." En naturlig stoma er kjent som en hvilken som helst åpning i kroppen, for eksempel i munnen. Vanligvis når en lege henviser til en stoma, vil han eller hun henviser til en kunstig åpning laget av leger, vanligvis i tykktarmen, som er sydd åpen gjennom huden. Når en åpning er laget i tarmen, kan tarminnholdet renne direkte ut av tykktarmen, ut av stoma, og inn i en pose utenfor kroppen. På denne måten kan endetarmen bli forbigått. Det er vanlig for en stomi å bli infisert. Uten skikkelig desinfiserende og rensende behandling kan en stomi bli lett rød eller irritert, noe som kan skape en infeksjon. Betydning

Noen stomi operasjoner er midlertidige og vil bli fjernet når kroppen er leget. Materør kan plasseres direkte inn i magen ved hjelp av et stoma, og av og til personer som har problemer med vannlating kan ha en stomi plassert i hans eller hennes blæren. Den stomibandasjen, som er festet på stomi og slitt på innsiden av klær, er vanligvis disponibel og må endres.
Typer

Typer av stomi prosedyrer omfatte kolostomi, hvor stoma er opprettet fra tykktarmen, urostomi, der urinrørsåpningen er koblet til bukveggen, ileostomi, hvor åpningen er dannet fra tynntarmen, gastrostomi, hvor stoma er koblet direkte til magen til legge ved en fôring rør, og jejunostomy, der åpningen er i tynntarmen, som også brukes til å feste en sonde.
Time Frame

En midlertidig stoma er vanligvis laget for å installere materør, og kan brukes i flere måneder på det meste. Deretter stomien eventuelle nødvendige organer vil bli sydd opp og kroppen vil vende tilbake til det normale. En permanent stomi vil være på plass i lengre perioder, av og til hele livet til pasienten. Faste stomiene er ikke nødvendige i de fleste pasienter og anbefales vanligvis ikke, unntatt i tilfelle av kolostomi. Permanente stomier, derimot, blir stadig mer vanlig i medisin, så det er viktig å være i stand til å fortelle når stomi er infisert.
Funksjoner

En sunn stomi vil vises stor, rød og hoven umiddelbart etter operasjonen. Etter noen uker med utvinning, bør imidlertid stomi vises mye mindre og krympe bare litt forbi huden. Stomien kan vises innskrumpet og rynket, nesten som en navle. Hvis du har en stomi som evakuerer avfall, vil det vises mindre og mindre rødt enn en stomi som frigjør flytende avfall, fordi flytende avfall er mer sannsynlig å komme i kontakt med huden og irritere den. Det er viktig at du rengjør stomi regelmessig for å hindre smitte. Stomien rengjør seg selv ved å slippe slimhinner at frie mange utenlandske partikler fra området, men det er også viktig å skylle stomi i vann og lys såpe om nødvendig. Stomien bør aldri være skilt eller riper med fingrene, spiker eller andre fremmedlegemer.
Warning
p Hvis en stomi synes overdrevet rød eller hoven etter flere uker, det kan være infisert. Ikke skrubb eller plukke på stomi. Hvis du har kroppshår rundt stomien, trimme håret regelmessig for å hindre håret i å vokse inne i stomi. Huden på stomien bør se ut som huden andre steder på kroppen og bør ikke være overdrevet rød eller irritert. Du kan bruke et lim for å koble din stomi posen, men ikke klø eller plukke på tetningsmasse en gang posen er tatt av. Det er langt bedre å la stomien alene enn å forsøke å gni limet av. Se en lege umiddelbart hvis stomien blir rød, irritert eller smertefull.

helse

· Slik unngår du at urinveiene sykdommer 
· Hvordan håndtere Lung Cancer Pain 
· Hva er et naturlig anti-inflammatorisk for tann Pain? 
· 4 kvalitetskontroller før du kjøper fiskeolje kosttilskudd 
· Behandling trender for Alcohol Abuse 
· Herbal Vaporizer-typer og arbeidsvilkår 
· Lite kjente måter å brenne fett 
· Hva er Rabies Disease? 
· Slik bruker du en Bungee Cord Trygg 
· Hvordan behandle Epididymitis i Wilderness