Årsaker til Nummenhet og prikking i føttene

De fleste mennesker ofte opplever kribling i en fot eller merke et lite område på undersiden av foten som kan føle seg nummen etter trening eller turgåing. Men hvis disse følelsene blitt vanlig, bør du være nøye undersøkt av en profesjonell fordi kroppen bruker disse symptomene for å advare deg om alvorlige medisinske tilstander. Isjias

Mayo Clinic beskriver isjias som «Smerte som stråler ut fra lavere (korsryggen) ryggrad til din rumpeballe og ned på baksiden av låret ..." Den hoftenervene er den lengste nerve i legemet, og når det påvirkes av sykdom eller skade, kan smerten skaper en følelse av nåler eller kribling ulike deler av føttene. The Mayo Clinic rapporterer primære tilstand må fjernes før den kriblende vil bli eliminert.
Mortons Neuroma

Mortons neuroma er en tilstand forårsaket av en vekst på nervevev, vanligvis mellom den tredje og fjerde tå. Det er her de laterale og mediale plantar plantar nerver kombinere nær overflaten av foten fettpute. Metatarsal ligament ligger også i dette området, og virkningen av å gå eller løpe komprimerer ligament og nerve. Kirurgi er nødvendig for å fjerne overflødig vev for å eliminere følelsen av nummenhet i foten pad som er skapt av komprimering av overflødig vev.
Diabetes

diabetikere opplever hevelse og prikking i føttene på grunn av utvidelse og sammentrekning av nerveceller og omliggende lag av vev. Denne føler kan være intermitterende som blodsukkeret stiger og faller, eller det kan være til stede til enhver tid. Behandling innebærer kosthold, medisiner og mosjon for å balansere blodsukkeret. Når skaden har blitt gjort til vev og nerver, kan prikking eller nummenhet bli en permanent tilstand.
Multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom der fatty dekning av nervefibrene i ryggmargen og hjernen blir spist bort av kroppens immunsystem. En av de tidlige symptomene på sykdommen er en prikking og nummenhet i føtter og hender i løpet av tidlig skade på nervefibrene. Når alvorlige skader har oppstått, kan føttene føles nummen eller bli lammet. MS er dødelig, men medikamentell behandling har vært vellykket i å forlenge livet.
Guillain-Barre syndrom

Guillain-Barre syndrom er en alvorlig sykdom i nervesystemet. En kriblende følelse i føttene og hendene er vanligvis det første symptomet, ifølge Mayo Clinic. Denne følelsen utvides til andre deler av kroppen og kan omfatte lammelse av enten ben eller armer. Det er ledsaget av kvelning og pustevansker. Årsakene til tilstanden er ukjent, og det er ingen kur, men de fleste komme seg helt fra sykdommen.

helse

· Sirkulasjons sykdommer og lidelser 
· Hvordan behandle en Mojave Rattle Snake Bite 
· Viktigheten av Food Chemistry 
· Hvordan få en null Auto Tag 
· Retninger for en CMS 672 
· Hvordan få en NPI nummer? 
· Hva er Flu Symptomer-vite mer om influensavirus Symptomer 
· Life Cycle av hepatitt C virus 
· Definisjon av Secretagogues 
· Medicaid-Forbedret Fordeler