Struktur og funksjon av bakterieceller

Bakterier celler er alle rundt oss. De forårsaker sykdom, og er avgjørende for menneskers liv. Selv om flere bakterier slik som Streptococcus pneumoniae og Escherichia coli lever i symbiose innenfor menneskelige organer, er den bakterier struktur og funksjon meget annerledes enn humane celler. Bakterier forbrenne og produsere noen av de næringsstoffene og ioner som mennesker ikke kan behandle, slik som nitrogen og vitamin K. Bakterier cellestruktur kan være forskjellige, men de har mutert over evigheter å overleve miljøendringer og reprodusere. Prokaryote

Bakterier er prokaryote celler som er preget av menneskelige, eukaryote celler. Den største forskjellen mellom disse to celletypene er hvordan interne organeller, en spesialisert subenheten av en celle, er organisert. Prokaryotiske celler har ikke membranbundne organeller. De har også noen kjerne som inneholder DNA, og deres DNA er en, sirkulær molekyl i stedet for separate kromosomer som en eukaryot celle.
Capsule

En av bakterieceller ' virulens faktorer er dens kapsel. Kapselen består av et tykt lag av polysakkarid materiale. Målet med kapselen er å beskytte den fra å tørke ut, og det gir beskyttelse mot fagocytose fra immunceller. Kapslene er virulensfaktorer for bakterier slik som S. pneumoniae og E. coli. Uten denne kapselen, bakterier av denne typen er avirulent og ikke forårsake sykdom.

Cellevegg

Bakterier har cellevegger laget av en peptidoglycan lag som gjør cellen stiv og gir den form. Det fungerer også som et anker for pili og flageller. Det hjelper inneholder organeller og holder cellen fra sprengning under store endringer fra osmotisk trykk. Celleveggene blir brukt av forskere for å skille og kategorisere bakterier gjennom gram-farging prosedyrer.
Pili

Mange bakterier har pili, som er bitte små hår-lignende strukturer som gren ut fra celleveggen. Disse strukturene har to formål. Pili er en del av en bakteriens virulensfaktorer. De fester seg til vertsvev og celler som gir dem muligheten til å forårsake infeksjon. I tillegg er spesielle pili brukes av bakterier for konjugasjon, en prosess der en bakterie sender gener som antibiotikaresistens til nabolandet bakterieceller.
Flagella

flageller er også hår-lignende strukturer som ligner pili, men flageller brukes for bevegelse av bakterien cellen. De er på den ene enden av bakteriene, ved begge ender, eller av og til de omgir hele cellen. Flagella hjelpe bakteriene bevege seg bort fra giftige kjemikalier eller bevege seg mot næringsstoffer. De jobber i en propell-type bevegelse, spinning rundt for å flytte bakterier til et sted.

helse

· Reglene omsorgsboliger Homes i North Carolina 
· Hvordan håndtere visdomstenner Coming In 
· Forskjellen mellom en Ferskvann og saltvann Ecosystem 
· Forskjellen mellom revmatoid artritt og slitasjegikt 
· Si farvel til Acne Med Laser Acne Treatment 
· Hva kan føre til dårlig halsbrann? 
· Borsyre Side Effects 
· Kolon kirurgi bivirkninger 
· Trikk på å senke blodtrykket 
· Hva Urter Hjelp Stabil Serotonin