Forskjellen mellom en livmor fibroid & en polypp

Ifølge Mayo Clinic, livmor fibroids påvirke så mange som 75 prosent av alle kvinner i varierende grad i løpet av sin levetid. De er ikke å forveksles med livmor polypper, selv om begge er vekster, de er to forskjellige forhold som ofte krever forskjellige behandlinger. Sammensetning /Årsaker

fibroids er godartede svulster i muskel lag av livmoren. Selv om de nøyaktige årsakene er ukjente, de er antatt å være utløst av reproduktive hormoner og er ofte arvelig. Livmor polypper oppstår når det er en overvekst av celler i slimhinnen i livmoren (endometrium). I en liten andel av tilfellene, kan de være et tegn på livmorkreft.
Size

polypper i livmoren er som regel ikke større enn et par centimeter. De er mye mindre i gjennomsnitt enn fibroids, som kan nå på størrelse med en vannmelon. Blir

Sted

Fibroids ligger i glatt muskulatur veggen av livmor og kan utvide i alle retninger. Livmor polypper forekommer bare i indre slimhinnen i livmoren, endometriet.
Symptomer

fibroids, spesielt de større, er assosiert med smerter i bekkenet og ben, samt trykk på blæren og tarmer. De kan også forårsake kraftig menstruasjonsblødning, avhengig av deres plassering. Det viktigste symptomet på livmor polypper er kraftige eller uregelmessige menstruasjonsblødninger.
Behandlingstilbud

fibroids kan behandles enten invasively gjennom en myomectomy (kirurgisk fjerning), minimalt invasiv gjennom livmor arterie embolisering, eller non-invasiv gjennom hormonbehandling eller fokusert ultralyd. Behandling for livmor polypper vanligvis innebærer kirurgisk fjerning. Hysterektomi, eller fjerning av livmoren, kan brukes til å behandle heller.

helse

· Slik Stop Balding 
· Fysiske og psykiske symptomer på stress 
· Forklaring av Blood Pressure 
· Hva er energi tett mat? 
· Remedy for Swimmer ører 
· Hvorfor Er Designer Briller og myke kontaktlinser så populære i dag? 
· Ungdommer og migrene 
· Historien om Hjelpemiddelsentralen 
· Hvordan behandle en Chest Wound 
· Hvordan unngå en Killer Bee Attack