Fordeler og bivirkninger av reishi sopp

The reishi sopp (Ganoderma lucidum) har en lang historie med medisinsk bruk i Asia. Den vokser i fascinerende fasonger og dens skinnende, rødbrun og gul-banded farge gjør det en visuelt tiltalende arter. Reishi er tatt som et supplement og å behandle flere sykdommer, inkludert HIV /AIDS og kreft. Sin handling er tenkt å være primært immunstimulerende. Bakgrunn

Ganoderma lucidum har flere felles navn. Soppen heter reishi eller Mannentake (10.000 år sopp) i Japan, og Ling Chi eller Ling Zhi (urt av udødelighet) i Kina og Korea. Ganoderma er kjent fra kinesiske medisinske skrifter fra over 2000 år siden, og det er et populært symbol og emne i kinesisk art.Reishi sopp finnes over hele verden i tropiske og subtropiske klima. Det er en spaltningsinnretningen og vokser på dødt løvtre. Flere lignende arter er funnet i Nord-Amerika, og det er mulig at disse er økotyper eller varianter av Ganoderma lucidum og ikke virkelig distinkte species.Reishi sopp er lett vokst på tømmerstokker eller i poser med sag /kutterflis ved hjelp av teknikker som ligner på de som brukes for andre tre-bebor sopp. Kommersiell dyrking er godt etablert i Asia og til en viss grad i Nord-Amerika.
Fordelene

Som alle sopp, er reishi en god kilde til B-vitaminer og aminosyrer. Polysakkarider er mistenkt for å være en stor aktiv ingrediens i mange sopp forbrukes for medisinsk bruk. Reishi ekstrakter inneholder forhøyede mengder beta-glukan polysakkarider samt triterpenoids (ganodermic syrer). For generelle helsemessige fordeler, er reishi tatt som en generell immunsystem stimulerende, for å øke energi og å bekjempe fatigue.Research har vist at reishi ekstrakter har interessant og potensielt nyttig medisinsk aktivitet. Resultatene av in vitro, dyr og i noen studier på mennesker indikerer følgende gunstig innvirkning: • Stimulering av makrofager (immunceller) og interleukins (anti-tumor) • Hemming av blodplateaggregasjon (anti-blodpropp) & # x2022; Kvalme reduksjon etter kjemoterapi • Antioxidant aktivitet • immunstimulering i kreft og HIV pasienter • Kolesterolsenkende • Anti-inflammatoryConfirmation av klare og repeterbare fordeler i humane studier mangler. Forbedrede resultater i kreftpasienter som bruker reishi i tillegg til en tradisjonell løpet av behandlingen er blitt rapportert, men bidraget av reishi i disse tilfellene er ikke godt forstått. I fravær av en påvist negativ innvirkning, eller overdrevent høy dose, ta reishi samtidig med en annen kurs i behandling er usannsynlig å gjøre skade.

Bivirkninger

De fleste mennesker tåler Reishi godt. Den første bruken bør være en liten dose av te eller ekstrakt å sørge for at det er ingen allergisk reaksjon. Mulige mindre bivirkninger inkluderer: • Kvalme • Oppkast • Diaré • Ubehag i magen • Tørr nese og throatVery høye doser kan være skadelig for cellene, men dette har ikke vært vist i faktisk bruk. Interferens med effekten av enkelte legemidler (spesielt immundempende) er mulig, men ikke godt begrunnet.
Reishi Tea

Reishi er gjort til en te ved å koke brutt opp sopp stykker inntil de blir myke. Bitene er så gjennomsyret for en ekstra halvtime, og forbrukes etter anstrengelse ut faste stoffer. Det te kan gjøres i grupper og nedkjølt for senere use.The smak varierer fra en mildt søt og fyldig smak til bitter, avhengig av den bestemte sopp belastning. To til tre gram flytende te per dag anbefales hvis tatt som et helse-supplement. For medisinsk bruk, er en mer kontrollert og konsentrert dose foreslått, i form av reishi ekstrakt.
Reishi Ekstrakter

Knust og pulverisert reishi sopp er vanligvis ikke forbrukes direkte fordi deres harde og tøffe celler er vanskelig å fordøye. Reishi kan gis som et utdrag, vanligvis i kapselform. For å gjøre ekstrakten, blir soppen tilberedt ved høy temperatur i enten vann eller alkohol. Etter sentrifugering for å fjerne faste stoffer, er den gjenværende væsken vakuumtørket for å danne det endelige produkt. Ekstraktet er tatt i 200-1000mg doser.

helse

· Typer antioksidanter 
· Prikking Leg Pain 
· Konsekvensene av flere Bee Bites 
· Mind Building Games for pensjonister 
· Økt tilgang på Farm Grown Sunn mat og bærekraftig landbruk 
· Prostata kreft og behandling etter operasjonen 
· Avodart Fakta og bivirkninger 
· Virkningene av pantoprazol 
· Fakta om gikt 
· Hvor lenge varer en Mageplastikk Siste?