Hvordan fortelle forskjellen mellom revmatoid artritt og lupus

Siden mange av symptomene på lupus og revmatoid artritt overlapping, er det noen ganger vanskelig å diagnostisere hvilken sykdom du har. Noen tilfeller av lupus, særlig de som påvirker organer som nyrer eller lunger, er kategorisk annerledes enn revmatoid artritt. Imidlertid, noen tilfeller av lupus produsere leddsmerter ganske lik reumatoid artritt. Å riktig diagnostisere lidelsen, bruk en kombinasjon av selvdiagnose og en profesjonell medisinsk vurdering. En riktig diagnose er viktig, spesielt siden ubehandlet lupus kan ofte føre til andre alvorlige tilstander som nyresvikt og kreft. Du trenger
Journal eller bærbar
Penn eller blyant
Vis mer Instruksjoner
Identifikasjon
en

Lær symptomene på hver uorden. Revmatoid artritt vil få deg til å oppleve leddsmerter, hevelse og ømme ledd. Andre symptomer kan være feber, rødhet, tretthet og vekttap. Lupus har mange av de samme symptomer som leddsmerter og feber. I tillegg er folk med lupus opplever ofte ansikts utslett som dannes i en "sommerfugl"-form, munn sår, en tendens til blåmerker, brystsmerter og kortpustethet.
2

Catalog dine symptomer. I et tidsskrift, skrive ned alle symptomene du har opplevd de siste ukene. Også, legg merke til hvor ofte du har hatt disse symptomene. Er de konstant eller kommer de og går?
3

Note hvilke symptomer er normale for lupus og hvilke symptomer er normale for revmatoid artritt. Nesten alle revmatoid artritt symptomer kan forekomme hos lupus også. Men mange lupus symptomer er atypisk av revmatoid artritt. For eksempel, hvis du har leddsmerter og også oppleve kortpustethet og munn sår, det er en bedre sjanse for at du har lupus. Like viktig er alvorlighetsgraden og plassering av symptomene dine. Revmatoid artritt begynner ofte i kroppens små ledd (f.eks håndleddet og hender), og deretter sprer seg til de større ledd som knær. Begge forhold kan ha "flare-up" perioder, men fakkel-ups er mer generelt i forbindelse med lupus, mens mange mennesker med revmatoid artritt har konstant leddsmerter.
4

Besøk en lege for mer presis evaluering. Mens selvdiagnose vil gi deg et innblikk i hvilken tilstand (hvis heller) du lider av, må du besøke en profesjonell for en ekte diagnose. Det er mulig at dine leddsmerter er et resultat av revmatoid artritt, men dine lupus-lignende symptomer skyldes en annen tilstand helt. Likeledes er det alltid mulig å ha både lupus og leddgikt. Leger vil ta blodprøver telle og gi deg en full undersøkelse. I tilfeller der du har en lav blodprosent, en ansikts utslett og leddsmerter, vil legen ofte diagnostisere lupus løpet av revmatoid artritt. Andre laboratorietester som nyre analyse og x-stråler kan også gi innsikt i natur uorden din. I tillegg vil personer med revmatoid artritt har ofte visse mønstre i deres blodprosent, for eksempel et høyt nivå av anti-sykliske citrullinated peptid antistoffer.
5

Diskuter dine plager og symptomer med andre mennesker som lider fra både lupus og revmatoid artritt. En sammenligning mellom dine symptomer og sine med kan bidra til å bekrefte eller bestride noen positiv diagnose.

helse

· Vil Online Fire Safety Training være passende? 
· Hvordan Fremkall Impotens Uten Kastrering 
· Hvordan overleve en Ice Storm 
· Slik fjerner Hvite flekker på tennene 
· Avansert ACL Rehab Øvelser 
· Hvordan identifisere Muscle brudd i Back 
· Hvordan Fest Porselenskallfasetter 
· Patentene, Watch Out! 
· Desert Edderkopper i Arizona 
· Hvordan bruke Steam for å avlaste Sinus Pressure