Hva er fordelene med ledningen blod banktjenester?

Vordende foreldre kan se mange annonser for ledningen blod bank, og lurer på om denne viktige beslutningen er riktig for dem. Ledningen blod banktjenester kan potensielt ha en rekke fordeler, spesielt for familier som har en sterk genetisk historie med blod, bein eller immunsystem lidelser, eller for familier som er villige til å være ledningen blod givere. Betydning

Ledningen blod, som kan hentes fra barnets navlestreng kort tid etter fødselen, inneholder stamceller. Stamcelletransplantasjon fra navlestrengsblod har blitt brukt til å behandle et utvalg av blod-og ben, så som leukemi, alvorlig anemi, osteoporose, sigdcelleanemi og noen alvorlige immunsystem mangler. Den første transplantasjonen fant sted i 1988, da en gutt fikk stamceller fra et nyfødt søsken ledningen blod. I løpet av de siste tjue årene, har om lag 2500 stamceller transplantasjoner fra navlestrengsblod funnet sted, noe som resulterer i en kur for om lag 40 til 50 prosent av disse pasientene.
Typer

Foreldre som ønsker å vurdere banktjenester deres babyens ledningen blod har to alternativer: å redde blodet gjennom en privat ledningen blod bank, eller å donere den til en offentlig bank. Fordelen med en privat ledningen blod bank er at babyens ledningen blod er utelukkende reservert for familiens eget bruk, i tilfelle en av barnets søsken eller familiemedlemmer trenger det. Når en familie donerer ledningen blod til et offentlig bank, kan det ikke være tilgjengelig for dem senere, men det kan nytte alle som trenger det.

Fordelene

stamcelle transplantasjoner fra navlestrengsblod har en rekke fordeler, spesielt i forhold til alternativene. Først, ta stamceller fra en navlestreng krever ikke ødelegge et embryo, som noen typer stamcelle høsting gjøre. Sekund, stamceller transplantasjoner fra navlestrengsblod ikke krever en perfekt match måten benmargstransplantasjon gjøre, og er mindre inngripende for giveren. Dette gjør matchende donor og mottaker enklere. Selv om det er en 25 prosent sjanse for at et søsken vil være en perfekt match for en baby ledningen blod celler, de fleste kampene kommer fra offentlige banker.
Hensyn

Når du vurderer nytte og kostnader av privateid bank ledningen blod, foreldre må huske på at i de fleste tilfeller babyens ledningen blod kan bare brukes for et familiemedlem, snarere enn å behandle barnets egne betingelser, siden hvis barnet utvikler en sykdom, stamceller fra navlestrengsblod er sannsynlig å ha samme genetiske defekten. Av denne grunn, kan private ledningen blod banktjenester har størst nytte for familier som allerede har noen med en sykdom som kan behandles med navlestrengsblod, eller med en sterk familie historie av slike forhold. I tilfeller der en baby søsken eller familiemedlem har et umiddelbart behov for en ledningen blod transplantasjon, kan enkelte ledningen blod banker tilbyr å samle og lagre ledningen blod gratis. For andre familier, anbefaler American Academy of Pediatrics som donerer ledningen blod til et offentlig bank kan ha større fordeler.
Potensielle

Stem Cell behandlinger er en pågående felt av forskning. Potensielt kan stamceller fra navlestrengsblod til slutt brukes til å behandle tilstander som hjertesykdom, slag, diabetes, Alzheimers og nerveskader fra ryggmargsskader. Siden ledningen blod kan teoretisk bli frosset på ubestemt tid, kan ledningen blod som doserte være nyttig for slike behandlinger i fremtiden.

helse

· Hvordan å regulere blodsukker hos menn 
· The Best Low-Fat dietter 
· Labiaplasty Recovery Tips 
· Hvordan håndtere en Lazy eye som en Teen 
· Hva kan redusere astma symptomer? 
· Hvordan bruke folkemedisinen for å behandle hoste 
· Lose Belly Fat og få Six Pack Abs 
· Trinnene til Alginat Impression 
· Om årsakene til forhøyede leverenzymer 
· Medikamenter for hypertensjon og hodepine